Škoda Octavia slovenski avto leta 2014

11. 1. 2014
Deli

Na TV Slovenija je potekal finalni izbor za Slovenski avto leta 2014, na katerem se je za laskavi naziv potegovalo pet finalistov. Po napetem glasovanju je na koncu zmagala Škoda Octavia in za tri točke prehitela drugouvrščeno Mazdo3. Za Škodo je to prvi naslov avto leta v samostojni Sloveniji.

Vseh pet finalistov se je v finale uvrstilo s točkami bralcev in poslušalcev sedmih medijev, svoje glasova za posamezni avto pa so na sklepni prireditvi v studiu TV Slovenija oddali še novinarji iz teh medijev (poleg Avto Magazina še dnevniki Delo, Dnevnik in Večer, Motorevija, radio Val 202 in spletni portal Siol.net).

Glasovanje je bilo napeto, saj je natanko po polovici glasovanja Škoda Octavia vodila za zgolj nekaj točk, a si je nato v samem 'finišu' priborila večjo prednost pred drugouvrščeno Mazdo3.

Tretje mesto je pripadlo Peugeotu 308, četrti je bil Citroen C4 Picasso, zadnje, peto mesto v finalu pa je zasedla Toyota Auris.

Končni rezultati

  • 35 točk - Mazda3
  • 29 točk - Peugeot 308
  • 14 točk - Citroen C4 Picasso
  • 12 točk - Toyota Auris

Na seznamu kandidatov za slovenski avto leta 2014 so bili vsi tisti avtomobili, ki so prišli na slovenski trg leta 2013 in so jih do 15. decembra 2013 prodali in registrirali vsaj 50 primerkov. Tukaj si lahko ogledate vseh 23 letošnjih kandidatov.

Nagrade za sodelujoče pri glasovanju

Kot vsako leto, so tudi tokrat organizatorji pripravili bogate nagrade za tiste, ki ste sodelovali in s svojimi glasovi pomagali izbrati avto leta.

Letos so nagrade prispevali Seat, Petrol in Garmin, sreča pri žrebu pa je bila naklonjena naslednjim:

  • 1. nagrado - avtomobil Seat Mii - prejme Joško Razdevšek iz Maribora
  • 2. nagrado - Petrol klub kartico z dobroimetjem 1.500 evrov - prejme Nina Marcelan iz Vrhnike
  • 3. nagrado - Garminovo VIRB akcijsko HD kamero - prejme Mitja Bevc iz Rudnega

Nagrade

Vsem trem iskreno čestitamo tudi v uredništvu Avto magazina!

Foto: Uroš in Žare Modlic

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja