Škoda predstavlja Fabio Scout

19. 2. 2009
Deli

Tovarna Škoda Auto je objavila prve fotografije Fabie Scout, ki bo premierno predstavljena na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Zunanjost novega modela zaznamujejo posebni zaščitni elementi, ki vozilu dajejo svež videz. Zaradi posebne oblike odbijačev in plastičnih zaščitnih elementov ima novi model robustne poteze praktičnih karavanov, ki pri Škodi nosijo oznako Combi. Zaščitni elementi ob straneh in srebrne strešne letve še dodatno poudarjajo svojstveni značaj Fabie Scout.

Za novo Fabio Scout so na voljo štirje motorji. Osnovni bencinski motor z 1, 4-litrsko gibno prostornino razvije moč 63 kW (86 »konjev«) in pri kombinirani vožnji porabi 6, 5 litra goriva na 100 km. Zmogljivejši, 1, 6-litrski bencinski motor s 77 kW (105 »konjev«) ima porabo 6, 9 litra na 100 km, po želji pa je lahko kombiniran z opcijskim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom. Ponudba dizelskih pogonskih agregatov vključuje 1, 4-litrski motor z 59 kW (80 »konjev«), ki na 100 km porabi 4, 6 litra goriva, ter 1, 9-litrski motor s 77 kW (105 »konjev«), ki za 100 km dolgo pot potrebuje 4, 9 litra goriva. Oba dizelska motorja sta lahko opremljena s filtrom za trdne delce.

Notranjosti daje pečat oblazinjenje, ki je na voljo izključno za ta model. Predpražnike krasi napis Scout, ki je tudi na zadku vozila. V pedalih iz legiranega jekla so trpežni gumijasti vstavki, ki preprečujejo drsenje stopala.

Fabia Scout je opremljena z ekskluzivnimi aluminijastimi platišči Arktos. V okviru ponudbe dodatne opreme lahko kupec namesto 16-colskih platišč izbere večja, 17-colska platišča z enakim designom. Med prepoznavne značilnosti Fabie Scout sodijo tudi meglenki s funkcijo statičnih smerno prilagodljivih žarometov ter tonirana stekla.

Prodaja Fabie Scout se bo začela junija letos.

Foto: Škoda

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja