Škoda Superb osvojila pet zvezdic

26. 6. 2015
Deli

Agencija za preverjanje varnosti novih avtomobilov EuroNCAP je objavila izsledke najnovejših preskusov. Tokrat so se pod varnostnim drobnogledom znašli Škoda Superb, Hyundai i20 in Fiat Panda Cross.

Škoda Superb je osvojila pet zvezdic in se uvrstila med najbolje ocenjene nove avtomobile. Temu sta botrovala predvsem robustna zasnova karoserije, ki zagotavlja visoko stopnjo pasivne varnosti, in avtonomni sistem za zaviranje v sili. Škoda Superb je opremljena tudi s tehnologijami za izogibanje trkom, ki jih je agencija že nagradila s priznanjem EuroNCAP Advanced Rewards.

Hyundai i20 je kljub štirim zvezdicam v svojem razredu dosegel razmeroma visoko stopnjo varnosti, a mu pete zvezdice niso mogli podeliti, saj v opremi ne ponuja avtonomnega sistema za zviranje v sili.

Fiat Panda Cross je osvojil le tri zvezdice, saj mu v naboru opreme manjka nekaj asistenčnih sistemov. To je mogoče pripisati tudi dejstvu, da izhaja iz Pande 4x4, ki je bila predstavljena pred tremi leti. Razočaral je tudi na novem preskusu trka v oviro celotne širine avtomobila, ki je namenjen preskusu varnosti otrok na sovoznikovem in zadnjih sedežih.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja