Začenja se proizvodnja najnovejše Škode (VIDEO)

1. 12. 2023 | Gregor Žvab
Deli
Začenja se proizvodnja najnovejše Škode (VIDEO) (foto: Škoda)
Škoda

Prvi serijski primerki Škode Superb so že zapeljali s tekočega traku tovarne v Bratislavi, v kateri si bo tekoče trakove delil z "bratrancem" Volkswagnom Passatom.

Gre za Volkswagnovo tovarno, v kateri so že pred tem proizvajali Passata, na račun selitve Superba iz tovarne Kvasiny v Bratislavo pa bodo s tem omogočili povečanje proizvodnje Octavie in baterijskih, električnih avtomobilov. Vse to od poletja prihodnje leto naprej.

Škoda

Zagon proizvodnje Škode Superb prihaja štiri tedne po uradni predstavitvi avtomobila, ki v svoji četrti generaciji prinaša še več prostora in udobja ter vozne dinamike. Dejstvo, da sta si s Passatom praktično enaka pomeni tudi znižanje stroškov razvoja in proizvodnje ter še tesnejšo povezanost obeh znamk. Tudi sama proizvodnja linija v Bratislavi je bila za oba novinca močno posodobljena. 

Škoda je zagotovila več kot 500 najsodobnejših robotov, posodobljena je stiskalnica karoserijskih delov, prav tako pa je povsem prenovljena lakirnica. Veliko pozornosti je bilo namenjene tudi ekološkemu vidiku, saj je tovarna naredila kar nekaj korakov k bolj okolju prijazni proizvodnji avtomobilov.

To je eden najbolj pričakovanih avtomobilov letošnjega leta. Bo upravičil pričakovanja?

Škoda Superb sicer velja za enega najbolj priljubljenih družinskih avtomobilov, prodali so jih več kot 1,6 milijona, in bo, za razliko od Passata, ki bo odslej le še karavan, na voljo v obeh karoserijskih različicah ter tako z bencinskimi, kot tudi dizelskimi motorji. Veliko stavijo tudi na najnovejšo generacijo priključno hibridne tehnologije, ki omogoča kar za 100 kilometrov električne avtonomije.

Škoda

Preberite še: To je novi Dacia Duster, ki bo na ceste zapeljal prihodnje leto! Kaj pa cena?

BONUS VIDEO: Prisluhnite najbolj zanimivim izkušnjam dveh izvrstnih slovenskih dirkačev!

Novo na Metroplay: RENAULT CLIO - Nov obraz in nove oznake za slovenskega ljubljenčka! | Test