Škoda Vision E: razkrita tudi notranjost

6. 4. 2017
Deli

Potem, ko je Škoda pred časom pokazala zunanjost študije svojega prvega električnega avtomobila Vision E, ki ga bo predstavila na avtomobilskem salonu v Šanghaju, si lahko zdaj ogledamo tudi prve skice notranjosti.

Seveda je zasnovana zelo futuristično z nekoliko dvignjenimi sedeži, ki zagotavljajo dober razgled naokoli in se tedaj, ko se v nasprotnih smereh odprejo vrata brez stebrička B, zasukajo za dvajset stopinj, da vozniku in potnikom olajšajo vstop ali izstop iz avtomobila. V notranjosti ni osrednjega grebena, kar pripomore k občutku prostornosti, volanski obroč se v primeru avtonomne vožnje odmakne od voznika, voznikov in sovoznikov sedež pa se nagneta v bolj udoben položaj.

Armaturna plošča je sicer opremljena z osrednjim zaslonom, a so vsakemu potniku in vozniku namenili tudi posamične, preko katerih lahko vsak neodvisno dostopa do vsebin, ki si jih želi. V vsakih vratih je tudi prostor za pametni telefon, kjer se ta tudi napolni, potniki pa med tem do njega dostopajo preko svojih zaslonov.

Pri Škodi so predvideli tudi ambientalno osvetlitev z desetimi barvami svetlobe, kot se za avtomobil češke znamke spodobi, pa se pod zadnjimi vrati skriva tudi velik prtljažnik.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol