Škoda že pošteno »muči« oba prihajajoča novinca (VIDEO)

11. 5. 2023
Deli

Tako Superb kot Kodiaq bosta kmalu dobila naslednika. Čehi so se z njima že odpravili na daljni sever.

Jesenska predstavitev novih generacij dveh Škodinih največjih avtomobilov Superba in Kodiaqa je vedno bližje, Čehi pa iz tedna v teden dvigujejo napetost pred razkritjem. Tokrat so postregli s posnetki testiranja obeh avtomobilov tik pod arktičnim krogom.

Znano je, da bosta oba avtomobila ponudila tri pogonske sklope, dizelskega, bencinskega in hibridnega, pri čemer je bolj ali manj jasno, da sta to zadnji generaciji, pri katerih bo še na voljo možnost motorja na notranje zgorevanje.

Škoda

V ekstremnih razmerah s temperaturami do –30 stopinj Celzija preizkušajo vse funkcionalnosti avtomobilov, vključno z odpiranjem in zapiranjem vseh vrat, kako vpliva sneg na karoserijo, motor in vse ključne elemente avtomobila, prav tako pa tudi, kako se avto v tako ekstremnih pogojih obnaša med vožnjo.

Škoda

Veliko poudarka je namenjenega baterijskim sklopom hibridnih vozil, za katere je jasno, da jim v hudem mrazu zmogljivost pada. Avto se mora tudi pri -25 stopinjah Celzija polniti brez težav in hkrati zagotavljati optimalno delovanje.

Škoda

Potem pa je tu tudi notranjost. Testom je podvrženo ogrevanje vozila, odmrzovanje stekla, gretje sedežev in volana ter delovanje brisalcev in obnašanje vetrobranskega stekla v mrazu. Hkrati preizkušajo tudi nekaj, na kar morda na prvo žogo niti ne bi pomislili – odzivnost zaslona na dotik. Da, nizke temperature lahko precej vplivajo tudi na to.

Škoda

Po slikah in posnetkih je jasno, da sta oba avtomobila praktično že nared. Zadnji preizkusi bodo skušali izpostaviti morebitne napake, ki jih bo tovarna do uradnega lansiranja na trg tudi odpravila. Oba novinca bosta na ceste zapeljala v jesenskih mesecih.

Preberite še: Slovenci ga imamo še vedno najraje, na vrhu pa je druga znamka

Škode pa niso samo družinske in uporabne, lahko so tudi hitre in zmagovalne. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja