Skupni športnik BMW in Toyote!

30. 1. 2013
Deli
Skupni športnik BMW in Toyote!

BMW in Toyota sta podpisala pogodbo o dolgoročnem sodelovanju na področju razvoja novih, čistejši avtomobilskih tehnologij.

Skupni razvoj bo obsegal: pogone na gorivne celice, arhitekturo in komponente za športna vozila ter razvoj „lahkih“ tehnologij za zmanjšanje mase vozil. Poleg tega je danes skupina BMW s TMC podpisala še sporazum o začetku sodelovanja na področju razvoja litij-zračnih baterij, nove generacije litijevih baterij. Sporazum predstavlja nadgradnjo skupnih raziskav na področju nove generacije litij-ionskih baterij, ki potekajo od marca 2012.

Še posebej je v sporočilu za javnost o tem zanimiv tale odstavek: "Podjetji bosta skupaj do konca leta 2013 pripravili študijo izvedljivosti, s ciljem definirati koncept osnove za športno vozilo, ki bo temeljilo na znanju in tehnologijah obeh podjetij in bolje zadostilo željam uporabnikov vozil obeh znamk. Podjetji imata skupno vizijo o sodelovanju na področju razvoja športnih vozil."

BMW M3 prihodnosti s Toyotino hibridno tehnologijo? Nova Supra, ki si bo osnovo delila z recimo naslednikom M6? Zanimivo bo ...

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja