Novice Promocijsko sporočilo

Sladka dilema: Easy ali Happy?

9. 11. 2018
Deli
Sladka dilema: Easy ali Happy? (foto: Škoda)
Škoda

Za mlade po letih in srcu ter za vse, ki radi vozijo majhno, a uživajo v velikem: Fabia je dinamičen avto razkošnih dimenzij, in to v vseh pogledih.

S prenovo je tretja generacija tega univerzalnega modela dobila še precej več kot le sodoben, svež sprednji del, ki najbolj pritegne pogled. Največ pozornosti je bilo namreč namenjene varnosti, varčnosti ter večji kakovosti in udobju. Elegantnejša podoba si podaja roko z izpopolnjeno notranjostjo, zavidljivo ravnjo povezljivosti in z možnostjo personalizacije. Zdaj bo lahko vsak voznik svoji Fabii dodal še osebni pečat. Tako bo lahko na primer poleg dvobarvne karoserije in dvobarvnih sedežev izbral še nova platišča z do kar 18 palci premera. S tem bo nova podoba ne le elegantnejša, ampak tudi bolj dinamična. Navsezadnje je Fabia tudi Škodin serijski zmagovalec v reliju, kjer tekmece premaguje na vseh podlagah. Vozno dinamiko ima zapisano v genih.

Sprednji del Fabie ima od zdaj sodobnejši videz, in to predvsem zaradi ožjih žarometov s serijskimi dnevnimi LED-svetili in izrazitejšimi notranjimi kristalastimi potezami. Drugačna je tudi maska z večkotno obrobo, ki je prav tako ožja z izrazitejšimi vertikalnimi režami.

Fabia po prenovi ni spremenila zunanjih mer – kljub nekaj manj kot štirim metrom dolžine (4,26 metra pri različici Combi) je prostornost njena ključna vrlina. Kabina v širino meri več kot 1,4 metra! In prtljažnik? Njegova prostornina v petvratni Fabii meri od 330 do 960 litrov, v Combiju pa od 530 do 1395. Širina nakladalne odprtine je pri tem 960 milimetrov.

Škoda je za slovenske kupce pripravila prav posebni različici Fabie: najbolj racionalne nagovarja Fabia Easy z dobro opremo za dobro ceno, saj je na voljo že za 8.800 evrov s ŠKODA bonom. Odlično opremljena Fabia Happy pa vam bo narisala nasmeh za 10.500 evrov s ŠKODA bonom, in to v kar 27 barvnih kombinacijah. Ker srečo ustvarjajo prave odločitve! Mimogrede: ste vedeli, da jih vsak dan naredite kar 35 tisoč?

 

Fabia je seveda še bolj Simply Clever kot prej. Na seznamu je mogoče najti kar 19 Simply Clever rešitev (nekaj je serijskih, nekaj za doplačilo). Tu je zdaj po novem denimo prenosna svetilka v prtljažniku pri različici Combi, nova sta tudi dvojna USB-vmesnika za zadnja potnika, dodano je dvostransko uporabno dno prtljažnika. In seveda je tu kup stalnic, kot so za Škodo zdaj že klasično strgalo za led v pokrovu rezervoarja za gorivo (ki ima zdaj merilnik za globino profila pnevmatik), multimedijsko držalo v osrednji konzoli, koš za odpadke v vratih, držalo za odsevni varnostni brezrokavnik, nosilci za plastenke s pijačo v vratih in mrežice na notranji strani sedežev …

Osrednji zaslon vseh multimedijskih sistemov v Fabii meri najmanj 6,5 palca. Poleg osnovnega sta na voljo še Swing Plus in Amundsen. Že Swing Plus ponuja tudi tehnologijo Bluetooth in SmartLink+, torej vmesnik za integracijo pametnega telefona v multimedijski sistem, ter sistem Media Command, s katerim je mogoče multimedijski sistem nadzorovati z zadnjih sedežev.  Preberite več o povezljivosti.

Slovenci jo imamo radi: leta 2015 je Fabia postala slovenski avto leta. Preizkusite jo tudi vi in rezervirajte svoj termin na testiraj.skoda.si.

Merilniki so dobili novo, prepričljivejšo in izrazitejšo notranjo gravuro, več je kromiranih obrob. Armaturna plošča ima zdaj vgrajeno okrasno letvico.

Fabia pa se lahko pohvali tudi s sistemom ŠKODA Connect, s katerim so vozilo in potniki v njem vedno »online«. Sistem ponuja vedno osvežene informacije o prometu na izbrani poti v realnem času in po potrebi predlaga obvozno pot. V paket teh storitev spadajo še informacije o bencinskih črpalkah, vremenska napoved, novice … Fabia s tem sistemom tudi pomaga vozniku v različnih voznih situacijah, lastnik pa lahko tudi oddaljeno dostopa do avtomobila ter na daljavo odklepa in zaklepa vrata, preverja podatke (prevoženi kilometri, gorivo v rezervoarju, doseg …), išče, kje je parkiral svoje vozilo, in še marsikaj, kar lahko počne kar po mobilnem telefonu s pomočjo aplikacije ŠKODA Connect. Lahko pa si v avtomobilsko navigacijo kar od doma pošlje tudi izbrano pot.

Tu pa so tudi novi asistenčni sistemi, ki so bolj običajni v višjih avtomobilskih razredih. Za to bodo še posebej hvaležni starši mladih voznikov, pa tudi družine z naraščajem. Poleg šestih zračnih blazin in sistemov ESC (stabilnostni sistem), XDS (simulacija zapore diferenciala) in ASR vključuje ta seznam zdaj še funkcijo samodejnega mestnega zaviranja v sili, aktivni tempomat (ACC), opozarjanje na prečni promet zadaj, večnaletno zavoro, opozarjanje na utrujenost voznika, opozarjanje na vozilo v mrtvem kotu, vzvratno kamero in pomoč pri speljevanju v klanec.