Slavni nogometaš v težavah zaradi vožnje električnega skiroja

20. 9. 2024 | Jaka Drozg
Deli

Po incidentu se je zagovarjal, da ni bil seznanjen z lokalnimi zakoni.

Nekdanji veliki up angleškega nogometa in član Manchester Uniteda med leti 2011 ter 2022, Jesse Lingard, je v Južni Koreji prišel v navzkrižje z zakonom zaradi vožnje električnega skiroja. Kot je poročala tiskovna agencija AFP so nogometaša južnokorejskega prvoligaša FC Seoul kaznovali zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in čelade.

Kot narekujejo njihovi zakoni je za vožnjo električnega skiroja pogoj vsaj 16 let starosti in izpit za motor, ali pa 18 let starosti ter izpit za avtomobil. V vseh pogojih pa morajo potniki nositi zaščitno čelado. Po zaslišanju policije so mu izdali globo v višini 190.000 wonov, približno 128 evrov.

Slavni nogometaš v težavah zaradi vožnje električnega skiroja
Profimedia

"Vsakdo, ki obišče Južno Korejo, bi moral očitno preveriti pravila." je zapisal nogometaš. "Lahko je nevarno. Varnost je na prvem mestu za vse. In očitno tega ne bom več naredil," je dodal. To pa ni prvič, da bi prekršil prometne zakone. Ko je še igral nogomet v Angliji so mu za 18 mesecev odvzeli vozniški izpit, ko so ga vinjenega ujeli za volanom Lamborghini Urusa.

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem