Slovenca 27. na ekološkem rallyju e-Rally Monte Carlo

17. 10. 2016
Deli

Primož in Anže Lemež sta s Volkswagnom eUp!-om dosegla 27 mesto na ekološkem ralyju Monte Carlo, ki velja za enega vrhuncev okolju prijaznega dirkanja.

Na ekološkem rallyju Monte Carlo so tokrat nastopili le popolnoma električni in avtomobili s pogonom na vodikove celice, ki so se zadnji dan tekmovanja pomerili tudi na klasičnih hitrostnih preizkušnjah svetovnega prvenstva. Ker se je etapa začela ob 20:30, so se tekmovalci, tako kot pred desetletji na "pravem" rallyju Monte Carlo, pomerili ponoči. Na ekološkem rallyju je sodelovalo nekaj več kot 40 avtomobilov, na cilj pa jih je pripeljalo 31.

Slovenska predstavnika, ki sta na tem tekmovanju nastopila že četrtič, sta se na 27. mesto uvrstila predvsem zaradi zamud, ki so bile posledica kratkega dosega njunega e-Up!-a, saj je bilo tekmovanje, kot sta povedala na cilju, bolj pisano na kožo avtomobilov z večjimi dosegi. Na letošnjem rallyju organizatorji v nasprotju s prejšnjimi leti niso poskrbeli za organizirano polnjenje avtomobilov,ampak so se morali tekmovalci znajti sami, kar načeloma naj ne bi bilo tako težko a je zahtevalo dobro organizacijo vožnje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol