Slovenski voznik električnega skiroja zapeljal v policista. Zgodilo se je ... v Švici!

16. 4. 2024 | metropolitan.si
Deli
Slovenski voznik električnega skiroja zapeljal v policista. Zgodilo se je ... v Švici! (foto: Profimedia)
Profimedia

Slovencu se najverjetneje obeta visoka denarna kazen.

Minuli teden se je v švicarskem Regensdorfu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen slovenski voznik električnega skiroja. Kot so poročale Slovenske novice, sta dva policista nadzorovala hitrost vozil, ko sta opazila voznika na električnem skiroju, ki je prekoračil dovoljeno hitrost.

Policistka je vozniku nakazala, naj ustavi, a on tega več kot očitno ni nameraval. Kot so zapisali policisti v poročilu, se ji je voznik izognil ter zapeljal v policista iz patrulje, ki je bil v neposredni bližini. Voznik in policist sta padla, vendar se je voznik kmalu zatem pobral in pobegnil naprej.

Za njim je stekla iskalna akcija, hudo poškodovanega policista pa so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico. Policisti so nato s pomočjo namigov občanov prišli do 36-letnega Slovenca, ki so ga nato tudi prijeli in privedli na pristojno državno odvetništvo Winterhurt/Unterland, še poroča časopis. Sodišče bo Slovencu izdalo ovadbo za napad na uradno osebo ter pobeg po prometnih prekrških, za kar bo najverjetneje moral pošteno plačati.

30-letnik zapeljal zapeljal na nasprotno smer vozišča: 58-letnik umrl za posledicami hude nesreče

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol