Slovenska predpremiera: Volvo XC40

17. 11. 2017
Deli

Čez nekaj dni bomo z Volvovim najmanjšim in najnovejšim križancem prevozili prve kilometre, včeraj pa se je prvič predstavil slovenski publiki.

Novi XC40 je v Ljubljani na ogled v sklopu Meseca oblikovanja. Novi XC40 je tudi prvi model znamke Volvo, ki je nastal na podlagi povsem nove modularne arhitekture CMA. Na tej platformi bodo v prihodnosti nastali tudi novi modeli serije 40 in novi električni avtomobili. Volvo XC40 bo najprej na voljo z dvema motorjema – dizelskim D4 in bencinskim T5. Kasneje bodo dodani še drugi pogonski sklopi, med drugim šibkejši dizelski D3 (in bo tudi prvi model znamke Volvo, ki bo na voljo z novim 3-valjnim motorjem z oznako T3), pa tudi priključni hibrid in tudi povsem električna različica.

Proizvodnja novega XC40 se je v tovarni v belgijskem Gentu začela v mesecu novembru, slovenske cene pa se bodo začele pri slabih 40 tisočakih za lepo opremljen D4 (in slabih 32 tisočakih za osnovni D3 Kinetic).

Novi Volvo XC40 bo na voljo tudi po sistemu 'tovarniškega najema' za dve leti (ni pa še jasno, ali tudi pri nas), za nadzor nad avtomobilom in njegovimi funkcijami pa bo tudi pri nas skrbela aplikacija Volvo on Call.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel