Kolaps na slovenskem avtocestnem križu, voda popolnoma zalila odsek pri Celju (foto)

4. 8. 2023
Deli

Zaradi močnega deževja in poplav so po državi zaprte številne ceste in nekateri odseki avtocest. Razmere se močno spreminjajo, poplavljena so nova območja, navaja prometnoinformacijski center. Voznike prosijo, naj spremljajo razmere na cestah in prilagodijo način vožnje.

Avtocesta med Žalcem in Šentrupertom proti Ljubljani ter od Vranskega do Žalca proti Celju je zaprta. Tudi obvozne ceste so poplavljene. Dars opozarja: Ne odpravljajte se na pot, če ni nujno! Na fotografiji območje priključka Šempeter na AC Arja vas-Šentrupert.

Dramatične razmere na slovenskih avtocestah je mogoče videti tudi na Googlovi mapi (Google maps):

Zaradi posledic neurja, poplav, nanosov peska in blata ter zemeljskih plazov je na gorenjski avtocesti zaprt priključek Lesce proti Karavankam in priključek Brnik proti Ljubljani. Štajerska avtocesta je zaprta med Celjem zahod in Šentrupertom proti Ljubljani ter od Šentruperta do Šempetra proti Celju. Na priključku Šempeter je možen uvoz na avtocesto proti Mariboru.

Trenutno je zaradi poplav in številnih zaprtih cest promet na gorenjski avtocesti med Kranjem in priključkom Ljubljana Brod dovoljen tudi za vozila brez vinjete. Prometnoinformacijski center voznikom svetuje previdnost, tam, kjer je večja količina vode na vozišču, naj omejijo hitrost.

Na Koroškem in Štajerskem so zaprte glavne in regionalne ceste Dravograd-Maribor pri Ožbaltu, v Boštjanu in Gortini, Dravograd-Ravne na Koroškem, Velenje-Mislinja v Hudi luknji, Velenje-Škale, Dravograd-Slovenj Gradec v Otiškem Vrhu čez Mislinjo, cesta Celje-Laško pri Laškem, Laško-Breze-Šentjur, podvoz v Laškem, Spodnja Selnica-Duh pri Ostrem Vrhu, Žalec-Šempeter- Šentrupert, Letuš-Šentrupert in Gorenje-Rečica-Letuš ter Šoštanj-Črna na Koroškem.

Na Gorenjskem so zaprte ceste na območju Kokrice, cesta Tržič-Kokrica, Škofja Loka-Gorenja vas, predor Sten, Škofja Loka-Železniki pri Studenem, Zbilje-Vodice, Zgornje-Jezersko-Spodnje Jezersko, območje Most pri Komendi, Jezero-Stara Fužina, Medvode-Ljubljana in most čez Soro in Tržič-Ljubelj.

Na Severnem Primorskem so zaprte ceste Trebija-Žiri, Marof-Žiri, Rovte-Žiri pri Brekovici, Tolmin-Idrija-Logatec pri Dolenji Trebuši, med Spodnjo Idrijo in Idrijo in pri Marofu, Dolenja Trebuša-Spodnja Idrija ter Podbrdo-Petrovo Brdo.

Na kamniškem in savinjskem območju so zaprte ceste Kamnik-Gornji Grad, Luče-Ljubno na mostu v Lučah ter območje Mozirja in Nazarij.

V osrednji Sloveniji je zaprta cesta Dobrova-Polhov Gradec-Ljubljanica ter območje Dolgega mostu v Ljubljani ob Malem Grabnu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol