Slovenski avto leta 2013 je Volkswagen Golf!

12. 1. 2013
Deli

Slovenski avto leta 2013 je po napetem glasovanju na koncu (s prepričljivo prednostjo) postal Volkswagen Golf sedme generacije!

V finale so se neposredno uvrstili VW Golf, Renault Clio in Hyundai i30 po določilih pravil, da se modeli avtomobilov, ki so bili v letu 2011 med desetimi najbolje prodajanimi modeli v Sloveniji, neposredno uvrstijo v finale. Zato se v finale ni uvrstil Opel Mokka, čeprav je zbral več točk kot Hyundai i30. Ob treh že pred glasovanjem znanih finalistih sta se v finale uvrstila še Ford B-Max in BMW 3.

Danes so bili na vrsti še novinarji, člani uredništev sodelujočih medijev. Svoje glasove za posamezne avtomobile so oddali na sklepni prireditvi v studiju TV Slovenija. Glasovanje je bilo napeto, saj je natanko po polovici glasovanja Volkswagen Golf vodil zgolj za točko, a si je nato v samem 'finišu' priboril kar zajetno prednost pred drugouvrščenim Fordom B-Maxom. Tretje mesto je pripadlo Renaultu Cliu, četrti je bil Hyundai i30, zadnje, peto, mesto pa je zasedel BMW serije 3.


Seveda pa je bil tudi letošnji izbor za Slovenski avto leta srečen za tri glasovalce. Tretjo nagrado, Garminovo uro je prejela Neža Kampijut iz Logatca, drugo nagrado, Petrolovo kartico s prednaloženim dobroimetjem v vrednosti 2.000 evrov Izidor Fiegl ic Nove Gorice, z glavno nagrado, novim Škodinim Rapidom pa se bo vozil Matevž Zunančič iz Otočca. 

Vsem nagrajencem tudi v imenu Avto magazina iskreno čestitamo!

foto: Uroš in Žare Modlic, tovarna

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja