Slovenski avto leta 2017: glasujte in osvojite nagrade

Skupaj z Avto Magazinom izbor organizira še šest medijev, dnevniki Delo, Dnevnik in Večer pa tudi Motorevija AMZS, različne medijske platforme RTV Slovenije ter spletni portal Siol.net.

7. 12. 2016

Na seznam avtomobilov za glasovanje se lahko uvrstijo vsi novi modeli, ki bodo k nam letos prišli na trg in bodo do 30. novembra prodali in registrirali najmanj 25 primerkov. Izbor Slovenski avto leta 2017 poteka tako, da najprej glasujejo bralci in poslušalci vseh sodelujočih medijev. V vsakem mediju bralci ali poslušalci glasujejo posebej. Avto, ki dobi v posameznem mediju največ glasov, dobi 6 točk, drugi 4, tretji 3, četrti 2 in peti 1 točko. V finale se uvrsti pet avtomobilov.

Iz peterice finalistov člani posameznih uredništev izberejo svoj vrstni red po enakem točkovanju. Pri izbiranju in ocenjevanju upoštevajo merila izbora. Ta so oblika avtomobila, vozne zmogljivosti in lastnosti, funkcionalnost, gospodarnost, varnost, cenovna umestitev, primernost za slovenski avtomobilski trg.

Glasovanje traja do 18. decembra 2016, vsi, ki boste glasovali, pa boste seveda udeleženi v žrebanju za bogate nagrade - od Petrolove kartic z dobroimetjem 1.500 evrov do kompleta gum.