Slovenski DJ svetovnega kova vozniški izpit opravil šele pri 42-ih

25. 9. 2020
Deli

DJ UMEK je dolga leta trdil, da sam vozniškega izpita ne rabi. A kljub vsemu se je pri 42-ih naposled le odločil, da sede za volan avtomobila avto šole ter opravi s tem enkrat in za vselej.

Uroš Umek, bolje poznan kot DJ UMEK, si je že v 90-tih ustvaril ime na slovenski elektronski glasbeni sceni in dandanes velja za utemeljitelja techna na slovenskih tleh. Takrat je rolal predvsem na vinilke, ki pa jih v Sloveniji ni bilo moč dobiti, zato so vse, ki so šli v Nemčijo, prosili za kakšno novo izdajo. Čeprav bi se lahko odpeljal sam, se ni mogel, saj ni imel vozniškega izpita in je tako bil odvisen od drugih voznikov.

Sčasoma je vozniški izpit naredila njegova bivša punca, Gabi, ki je nato prevzela vlogo voznice v Nemčijo in še dobro, saj je Umek takrat nabral res zavidljivo kolekcijo plošč. In dolga leta trdil, da sam vozniškega izpita praktično ne potrebuje, češ, da je preračunal stroške in se to resnično ne splača. Tako sta bili dve popularni anekdoti, da DJ Umek nima izpita za avto in da ima obsesijo s supergami.

Večino svojega časa je preživel v studiu ali pa na poti po Sloveniji in predvsem po tujini, zato bi njegov avto večinoma zgolj stal v garaži. Sam je preračunal, da se mu bolj splača vožnja s taksijem in da zaradi tega, ker nima avtomobila, sam ni nič manj mobilen. Več let kasneje, pri njegovih 42-ih, pa je tudi za UMEKA prišel dan, ko je sedel za volan avtomobila avto šole ter opravil z vozniškim izpitom.

Kot je takrat dejal, si ni nikoli mislil, da bo doživel trenutek, ko bo opravil izpit, se pa absolutno ni veselil izkušnje. Sedaj UMEK lahko sede za volan, se pelje do studia ali na izlet s svojo ženo Senko. 

DJ UMEKA lahko kmalu slišiš na premieri AURORE. Prvi pojav Aurore v Sloveniji bo viden v soju spektakularnih luči že v četrtek, 1.10, ko se bodo po sončnem zahodu zaslišali spektakularni ritmi. Slišiš jih lahko na spletni strani ali pa se povežeš na Facebook stran.

Fotografije: promocijsko gradivo

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"