Slovenski starši izbirajo avtošole na podlagi osebnih priporočil

28. 5. 2015
Deli
Slovenski starši izbirajo avtošole na podlagi osebnih priporočil (foto: Goodyear)
Goodyear

Kot je pokazala anketa podjetja Goodyear EMEA, se večina slovenskih staršev pri izbiri avtošole za svoje potomce zanaša na osebna priporočila, prepričani pa so tudi, da so tečaji vožnje predragi.

Dobrih 66 odstotkov staršev v Sloveniji meni, da na podlagi dostopnih informacij težko določijo kakovost posamezne avtošole, zato pri njihovi izbiri večinoma, kar 54-odstotno, upoštevajo priporočila znancev. Pri izbiri avtošole sta pomembni tudi oddaljenost od doma in usposobljenost inštruktorjev. Zgolj 0,8 odstotka se jih za avtošolo odloči na podlagi oglaševanja, kar 83 odstotkov pa jih meni, da so tečaji vožnje pri nas predragi.

Veliko staršev bi rado tudi bolj aktivno sodelovalo pri usposabljanju njihovih otrok za vožnjo. 52 odstotkov si jih želi rednih poročil inštruktorja o napredku njihovih otrok, 32 odstotkov pa bi jih uk rado spremljalo kar na zadnjem sedeži avtomobila. 89 odstotkov bi rado v uk vožnje vpeljalo več ur vožnje v slabih razmerah, 86 odstotkov pa si želi več praktičnih vaj, kako denimo zavirati in kako se pravilno odzvati na nevarnosti v prometu.