Slovensko znanje za invalidne voznike

15. 1. 2014
Deli
Slovensko znanje za invalidne voznike

Skupina slovenskih inženirjev in inovatorjev je razvila, kot sami pravijo, verjetno najboljšo ročico za ročno upravljanje avtomobilov s samodejnim menjalnikom.

Invalidne osebe, ki imajo zgornji del telesa v polni funkciji in ne morejo uporabljati nog, se lahko s tem pripomočkom nemoteno in varno vključijo v promet. Za uporabo tega izdelka je edini pogoj, da ima avtomobil, v katerega se naprava vgradi, samodejni menjalnik.

Ročico izdelujejo v tržiškem podjetju Pesjak d.o.o., kjer verjamejo, da je njihova ročica ena boljših, če ne najboljša na trgu. Ročica ima 162 sestavnih delov in ima mnogo izboljšav glede na ostale ročice. Ob tem pa ne vsebuje nobene elektronike, pnevmatike, elektrike, jeklenih žic, s čimer je zajamčeno dolgotrajnejše delovanje oziroma uporaba. Ročica je seveda tudi homologirana in ustreza vsem zakonskim predpisom.

Vsaka ročica ima tudi serijsko številko, s katero zagotavljajo sledljivost vsakega izdelka od proizvodnje, vgradnje in uporabe. Več o produktu si lahko preberete na njihovi spletni strani, v živo pa je na ogled tudi na simulatorju na AMZS.