Smart je pariški študiji Forease dodal trdno platneno streho in postala je Forease+

4. 3. 2019
Deli

Smart je za ženevski avtomobilski salon pripravil nadaljevanje študije Forease, ki smo jo jeseni videli v Parizu. Kot Forease+ je pod motom #rooflove dobila trdno platneno streho in se prilagodila vsem vremenskim neprijetnostim, ki se lahko zgodijo vozniku v mestu.

Kot pravijo pri Smartu, je Forease+ več kot le študijski avtomobil, saj gre za utelešenje znamke, izraža pa individualnost, dinamiko in okoljsko vzdržnost. S pariškim predhodnikom si deli nezahtevne in praktične rešitve za urbano mobilnost, dodaja pa jim trdno platneno streho, ki se spusti ravno za dvema značilnima izboklinama za sedežema potnikov.  

Pri Smartu dodajajo, da je študija prav s streho minimalističnega predhodnika spremenila v svetovljana s klasičnimi atributi speedsterja. Streha poleg tega demonstrira tudi to, kar oblikovalci študije imenujejo #rooflove: popolnoma nov videz. Trdna platnena streha, prekrita z mehkim tekstilom, združuje mnogo prednosti. Je lahka in robustna ter primerna za vse leto. Je tudi snemljiva. Za čisto vozniško izkušnjo sicer poskrbi odsotnost bočnih šip v kombinaciji s skrajšanim vetrobranskim steklom.

Smart je za osnovo študije Forease+ vzel električnega Smarta EQ Fortwo Cabria, z njo pa potrjuje namen, da do leta 2020 svoje modele ponudi le v kombinaciji z električnim pogonom.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel