Sodeloval bo tudi Colin Jackson

15. 12. 2013
Deli

Na dogodku Wings For Life World Run (o katerem smo že pisali), ki bo potekal 4. maja 2014 bo sodeloval tudi nekdanji svetovni prvak v teku čez ovire Colin Jackson.

Karizmatični prejemnik srebrne olimpijske medalje iz Velike Britanije , čigar rekordni čas 12,91 sekund je zdržal več kot desetletje stremi k temu, da bo edinstveno tekmovanje, ki bo hkrati potekalo v 35 državah, nepozabna izkušnja in hkrati zbralo dovolj sredstev za raziskave poškodb hrbtenjače. Kot sam pravi, ga je prevzel slogan dogodka Wings For Life World Run: Tečemo za tiste, ki tega ne morejo.

"Moj končni cilj je, da bi bil dogodek zelo uspešen," je dejal Jackson, ki bo tudi kontakt za medije. "Želim si, da bi ljudje govorili o tem, da bi rekli, 'To je bilo fantastično.' Predvsem zato, ker je odlična ideja. In ker je dobro organizirano. In ker bodo rekli, 'Poglej, koliko denarja smo zbrali!'."

Jackson, visoko spoštovana športna osebnost v Angliji, bo 4. maja budno spremljal tek, na katerem bo ves svet tekel kot eno. Na tisoče tekmovalcev bo startalo točno ob 12h po našem času in ob odgovarjajočih urah po vsem svetu. Tekmovanje je namenjeno vsem tekačem, od začetnikov in amaterjev do poklicnih športnikov.

Format tekmovanja Wings for Life World Run predstavlja prvi takšen globalni športni dogodek doslej. Trase bodo določene, vendar naloga tekmovalcev ne bo, preteči vnaprej določeno razdaljo. Namesto tega bo za njimi vozilo zasledovalno vozilo – ciljna črta jih bo zasledovala. Pol ure po startu tekmovalcev bodo startala tudi zasledovalna vozila po vsem svetu, ki bodo 'lovila' tekmovalce. Hitrost bodo pospeševala v vnaprej določenih intervalih. Ko bo zasledovalno vozilo prehitelo tekača, bo le-ta izločen iz tekmovanja. Zadnji moški in zadnja ženska na svetu, ki bosta še tekla, bosta imenovana za svetovna prvaka. Več o teki si lahko preberete na tej povezavi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja