Sodelovanje skupin PSA Peugeot Citroën in Bolloré za trajnostno mobilnost

24. 6. 2015
Deli

PSA Peugeot Citroën in proizvajalec majhnih električnih avtomobilov Bolloré sta sklenila sporazum o strateškem sodelovanju pri razvoju rešitev za deljeno mobilnost.

PSA Peugeot Citroën bo kot prvi praktični izkupiček sodelovanja prevzel distribucijo električnega štirisedežnega kabrioleta Bolloré Bluesummer z dosegom 200 kilometrov, ki ga bo v svoji tovarni v Rennesu tudi izdeloval. Proizvodnja bo bolj butične narave, saj naj bi predvidoma izdelali 15 avtomobilov na dan in največ 3500 letno.

V naslednji fazi sodelovanja bosta obe podjetji združili izkušnje na področju souporabe vozil, ki jih ni malo. Bolloré namreč, poleg izdelave električnih vozil kot so Bluecar, Bluesummer, Bluebus in Bluetram, v več mestih upravlja mreže za souporabo električnih vozil. Tudi skupina PSA Peugeot Citroën je vzpostavila več sistemov za souporabo vozil, ponuja pa tudi možnost kratkoročnega najema. Obe podjetji bosta svoje izkušnje nadgradili z ustanovitvijo mešane družbe, ki bo razvijala načine za souporabo tako električnih kot tudi vozil z motorjem na notranje izgorevanje, osebnih in gospodarskih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol