To je znamka, za katero najbrž še niste slišali, a je v Španiji prodala več avtomobilov kot Tesla, Jeep in Fiat

5. 9. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Z začetkom proizvodnje v Evropi se jim bo prodaja najbrž še okrepila.

Cheryjeva blagovna znamka Omoda je v Španiji pretekli mesec presegla prodajo Tesle, Jeepa in Fiata, kar je obetaven znak za ambiciozno širitev kitajskega proizvajalca avtomobilov v Evropo.

Preberite še:

chery, omoda, španija, prodaja
Profimedia

V ponudbi so vse pogonske različice

Po podatkih španskega združenja Anfac je Omoda v avgustu prodala 744 novih avtomobilov, kar je 8.167-odstotno povečanje v primerjavi z devetimi registriranimi vozili v avgustu lani. Omoda ima v svoji ponudbi med drugim SUV s klasičnim motorjem Omoda 5, ki pa ima tudi električno različico. Začetna cena avtomobila znaša 28.000 evrov.

Prodajne aktivnosti je Omoda začela v začetku tega leta z uradno predstavitvijo v Španiji. Chery, skupaj z BYD in Geelyjem, spada med kitajske proizvajalce avtomobilov, ki širijo svojo prisotnost v Evropi, medtem ko se doma soočajo z ostro cenovno vojno.

chery, omoda, španija, prodaja
Profimedia

Proizvodnja tudi v Evropi

Chery Španijo uporablja kot izhodišče za širitev na širše evropsko tržišče. Do konca letošnjega leta podjetje načrtuje začetek proizvodnje električnih SUV-jev Omoda v nekdanji Nissanovi tovarni blizu tovornega pristanišča v Barceloni, zaradi česar bi se izognili carinskim dajatvam EU. Poleg tega proizvajalec avtomobilov išče lokacije za drugi evropski obrat.

Tesla, ki ponuja izključno električna vozila, je pretekli mesec v Španiji registrirala 549 vozil, navaja Anfac,  Jeep in Fiat pa sta prodala 532 oziroma 305 vozil.

TEST: Forthing T5 Evo 1.5 TGDI – Pripravljenost na zrelostni izpit

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija