Španski in češki Volkswagen Lupo

28. 3. 2011
Deli
Španski in češki Volkswagen Lupo (foto: Carparazzi)
Carparazzi

Volkswagen bo v zadnji četrtini letošnjega leta predstavil naslednika malega Lupa, ki ga že nekaj let ni v prodaji. Novi mali Volkswagen, ki bo najmanjši VW v ponudbi, bo razvit iz konceptov serije Up!. Ime Lupo še ni potrjeno, lahko se zgodi, da se bo novinec imenoval kar Up.

Kakorkoli, trivratnik bo imel dva brata; prvega bo izdelovala Škoda, drugega pa Seat. Španci bodo tako končno dobili naslednico male Arose. Čeprav Seat še ni potrdil izdelave malega modela, je vohunom že uspelo nekajkrat fotografirati testne prototipe.

Marca so pri Škodi že potrdili dve novosti: novo limuzino (pride v letu 2012), ki bo manjši model od Octavie (o njem smo pisali v prejšnji številki Avto magazina), ter novi mestni model, ki ni nič drugega kot Upov Škodin brat. Škodin malček se bo od Volkswagnovega razlikoval po drugačnih odbijačih, drugačni maski motorja, značkah in notranjosti.

»Novi avtomobil bo naš odgovor na naraščajočo potrebo po manjših avtomobilih z manjšo porabo goriva in ugodnimi stroški,« je o novincu povedal šef Škode Winfried Vahland. Pri njegovem pogonu naj bi izbirali med litrskim in 1,2-litrskim prisilno polnjenim bencinskim motorjem ter 1,2-litrskim turbodizlom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol