Novice Promocijsko sporočilo

Spektakel formule 1 v Spielbergu s polno neverjetnih izkušenj

14. 6. 2016
Deli
Spektakel formule 1 v Spielbergu s polno neverjetnih izkušenj

Red Bull Ring I Velika nagrada Avstrije 2016 I Od 1. do 3. julija I Prijazen festival motošporta I Ura avtogramov z dirkači formule 1 I Parada legend I Koncerti mednarodnih glasbenih zvezd I Air Show-i

Odlične novice iz sveta F1! Formula 1 se tretje leto zapored vrača na Red Bull Ring v Spielberg na avstrijsko Štajersko. To bo spektakel dirkanja, ki bo navijače in ljubitelje popeljal globoko v navdušujoč svet elitne avtomobilske dirkalne serije, ob tem pa navijačem ponuja veliko najrazličnejših zanimivosti. Na prijaznem festivalu motošporta bodo vsi dirkači formule 1 podpisovali avtograme, medtem ko si bodo navdušenci lahko ogledali tehniko najsodobnejših formul 1 na svetu v prostoru imenovanem F1 Village. Poleg tega bo moč pokukati v zaodrje med javnim Pit Lane Walk sprehodom, na voljo bo ogled dirkalnikov veteranov formule 1. Vstopnica za Veliko nagrado Avstrije bo navijačem omogočila zabavo in ogled mnogih koncertov. Nastopila bo nemška pop kraljica Nena, Rea Garvey, Amy Macdonald in New Beat Found. Helikopterji in letala Flying Bulls bodo s svojimi akrobacijami med Air Showi poskrbeli za to, da bo ljudem zastajal dih. Navijači lahko vstopnice za ta neverjeten in enkraten motošportni vrhunec v naši neposredni bližini kupijo TUKAJ.

Več kot le vstopnica

Vstopnica vsem ljubiteljem omogoča mnogo več, kot le ogled Velike nagrade Avstrije. Ne gre le za ogled najbolj elitnega tekmovanja v formuli 1, pač pa bodo lahko vsi gledalci doživeli enkratno izkušnjo. F1 Village bo svoja vrata odprl že v četrtek, 30. junija, s sprehodom Public Pit Walk pa bodo navijači doživeli redko izkušnjo pogleda v garaže s strani, ki je rezervirana le za dirkače in osebje formule 1. Tako bodo vsi lahko videli zakulisje dela mehanikov pred dirko, ob tem pa naredili za spomin tudi kakšno fotografijo. Mnoge ekipe bodo svoje dirkalnike razstavile v F1 Village, medtem ko bodo na ogled tudi številni izjemni in redki primerki nekdanjih formul 1, ki jih bodo ljubitelji lahko videli povsem od blizu.

Prijazen festival motošporta

Na redkih drugih dirkališčih lahko navijači doživijo formulo 1 tako zelo od blizu, kot prav na Red Bull Ringu v Spielbergu. Ves konec tedna bodo zelo blizu dirkačem in njihovim moštvenim šefom, ki bodo na voljo za razdeljevanje avtogramov in fotografiranje. Prav možnost, da se navijači približajo svojim idolom, zvezdnikom motošporta, je vrhunec za vsakega navdušenca nad formulo 1.

Srečanje s svetovnimi legendami formule 1

Leta 2014 so se na Red Bull Ringu predstavili vsi še živeči avstrijski asi formule 1, lani so nekdanji dirkači predstavili dirkalnike formule 1 iz turbo obdobja v 80-ih, letos pa bodo mednarodne zvezde formule 1 tekmovale z dirkalniki BMW M1 Pro Series. Ob avstrijskih zvezdah na čelu z Nikijem Laudo, Gerhardom Bergeerjem in Dietrom Questerjem, so udeležbo potrdili še Italijan iz Padove Riccardo Patrese, sin slovitega nemškega predvojnega dirkača z enakim imenom Hans-Joachim Stuck - "Strietzel", njegov rojak Jochen Mass, prišel bo še bavarski princ Leopold in Christian Danner, Švicar Marc Surer, Nizozemec Jan Lammers in Venezuelec Johnny Cecotto. Oživili bodo spomin na sezoni 1979 in 1980, ko je najboljših pet dirkačev s treningov formule 1 nastopilo z 19-imi dirkači serije BMW M1 Procar. Leta 1979 je to prvenstvo dobil Niki Lauda, medtem ko je leta 1980 zmagal Nelson Piquet.

Popolna zabava in party atmosfera na koncertih Hitradio Ö3

Tudi prostor pred vstopom na Red Bull Ring bo znova oživel, zabava pa se bo tam nadaljevala še mnogo časa po tem, ko bodo utihnili dirkalni motorji na dirkališču. Na travniku, kjer bo za koncerte skrbel Hitradio Ö3, bo veliko zanimivih glasbenih imen. Igrala bo skupina New Beat Found, ki jo podpira Red Bull, tudi nemška POP ikona Nena je potrdila svoj nastop. Mednarodno razsežnost bosta koncertom dala irski pop zvezdnik Rea Garvey in britanska zvezda Amy Macdonald, ki bosta prav tako navduševala občunstvo. Nad koncerti lahko navijači pričakujejo helikopterski show, medtem ko bo nekoliko višje nad glavami obiskovalcev svoje vragolije izvajal Red Bull Skydive Team.

Dirkaška akcija v partnerskih tekmovanjih

Kot del Velike nagrade Avstrije v formuli 1 bodo obiskovalci tudi letos lahko uživalu v zanimivih dirkah treh partnerskih serij. Gre za enosedežne formule v razredu GP2 in GP3 ter za tekmovanje športnih avtomobilov Porsche Mobil 1 Supercup.

Air Show ob katerem bo zastajal dih

Vsak dan tekmovanj med 1. in 3. julijem bodo obiskovalci lahko videli veliko akcije v zraku, ob kateri jim bo zastajal dih. V petek se bodo predstavili helikopterji BO105, v soboto bo na vrsti Red Bull Skydive Team, veliko dogajanja v zraku pa bo tudi v nedeljo, ko se bo približeval vrhunec dogajanja z Veliko nagrado Avstrije v formuli 1. Tik preden bo najhitrejši dirkač dobil v roke pokal za zmago na dirki formule 1, bo legendarni junak Red Bull Air Showa Hannes Arch predstavil enega izmed svojih legendarnih spektaklov v zraku. Dva reaktivca Alpha, P-38 Lightning, B25 Mitchell in F4 Corsair iz skupine Flying Bulls bodo tekmovali na nebu nad glavami množice, ki bo zbrana na Red Bull Ringu.

Vstopnice za enega motošportnih vrhuncev v letu 2016 so še na voljo na www.projekt-spielberg.com, lahko pa jih kupite tudi, če kliknete na App Spielberg.