Dakar 2012: Al-Attiyah s Hummerjem zmagal v drugi etapi

3. 1. 2012
Deli
Dakar 2012: Al-Attiyah s Hummerjem zmagal v drugi etapi

Po drugi etapi v Argentini je jasno, da se letos obeta boj Hummerjev in Minijev.

Največji favorit, lanskoletni zmagovalec Al-Attiyah, ki je po umiku Volkswagna z Dakarja s sovoznikom Špancem Cruzem našel sedež v Hummerju, je prvo etapo začel slabo: tik pred ciljem je v motorju upadel tlak olja, zato je Hummerja do cilja potegnil drug Hummer z voznikom Robbyjem Gordonom.

V drugi etapi z 290-kilometrsko hitrostno preizkušnjo je Katarec odpeljal brez vozniških in tehničnih težav ter v cilj pripeljal najhitreje z manj kot minuto prednosti pred navezo Peterhansel - Cottret v Miniju. Na tretjem mestu je končal še en Hummer (Gordon - Campbell) pred še dvema Minijema.

V skupnem seštevku po dveh etapah vodita Peterhansel in Cottret v Miniju pred ameriško navezo Gordon - Campbell in Minijem z voznikom Holowczycom in sovoznikom Fortinom. Med prvimi desetimi posadkami jih pet vozi Mini, po dva Hummerja in Toyoto in ena Mitsubishija. Ampak pozor - na 11. mestu je trenutno kitajski Great Wall! Rezultate po dveh etapah si lahko ogledate tule.

Med motociklisti vodi lanskoletni zmagovalec Marc Coma (KTM), slovenec Miran Stanovnik pa je po 25. mestu v drugi etapi zasedel skupno 26. mesto. Več o razredu dvokolesnikov na www.moto-magazin.si.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja