Dakar 2015, 11. etapa:Al Attiyah utrdil prednost, Stanovnik kljub težavam v cilju

16. 1. 2015
Deli

Enajsta etapa je bila letos druga najkrajša etapa: Prevoziti so morali  351-kilometrsko hitrostno preizkušnjo z dodatnimi 161 povezovalnimi kilometri. Pri avtomobilih je katarec Nasser Al Attiyah z odlično vožnjo le še potrdil vodstvo, ki ga drži v rokah od samega začetka dirke. Čeprav je moral odpreti pot tekmecem mu je proga ustrezala, saj ga je spominjala na WRC dirko s katerimi ima Nasser že bogate izkušnje.

Čeprav ima ugodno prednost pred De Viliersom v Toyoti, Nasser ohranja svoj tempo dirke in ne popušča. To je bila njegova peta zmaga letos in že 24. etapna zmaga v karieri. Drugo mesto je osvojil Orlando Terranova, ki prav tako vozi Mini, zaostal je za pičlih 27 sekund. Čeprav lahko ob tako bogatem vodstvu le neverjetna smola prepreči zmago Al Attiyaha pa Giniel De Villiers v Toyoti kljub temu daje vse od sebe. Tokrat je zaostal le za 39 sekund, kar priča o izjemni konkurenci na vrhu med avtomobilisti.

Svoj prvi nastop na Dakarju si simpatični in atraktivni savdijec Yazeed Alrahji ne bo zapomnil po odlični uvrstitvi, ampak po odstopu, ki se je zaradi tehnične okvare zgodil le nekaj kilometrov pred začetkom hitrostne preizkušnje. Ob odstopu savdijca je po lestvici navzgor, na tretje mesto napredoval konstantni Krzystof Holowczyc v Miniju.

Stanovnik je z drugo polovico druge maratonske etape opravil kot 32. najhitrejši motorist, v skupnem seštevku pa zadržal 27. mesto. Med Motoristi sicer še naprej vodi Marc Coma na KTM-u, etapna zmaga pa je šla v roke Juanu Barredi na Hondi.

Več o motoirstih lahko preberete na www.moto-magazin.si

Foto: moštva

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol