Dakar 2015, 12. etapa: Terranova zmagovalec, Miniji še naprej vladajo

16. 1. 2015
Deli

Nasser Al-Attiyah z Minijem še naprej mirno nadzoruje zasledovalce, njegov moštveni kolega Orlando Terranova pa si je pridirkal še eno etapno zmago.

Na današnji, 1.024 kilometrov dolgi etapi z 298 kilometri hitrostne preizkušnje je bil odličen predvsem v zadnjem delu etape, saj je na zadnjih treh odsekih hitrostne preizkušnje 30-sekundni zaostanek za tretjim voznikom Minija, Rusom Vasiljevim, spremenil v polminutno prednost.

Vodilni v skupnem seštevku, Al-Attiyah se je ves čas vozil med minuto in dvema za vodilnimi in zlahka nadzoroval dogajanje spredaj, še posebej pa vožnjo Giniela De Villiersa, ki je etapo končal skoraj sedem minut za njim.

Prednost Al-Attiyaha je tako pred jutrišnjo zadnjo, 393 kilometrov (od tega le 174 kilometrov hitrostne preizkušnje) dolgo etapo, lepih 35 minut, tretji, Vasilijev, pa zaostaja že več kot tri ure. Najboljši Peugeotov voznik je bil ponovno Stephane Peterhansel na 7. mestu, presenečenje pa je četrto mesto domačina Spatara z Renaultom (pri nas Dacio) Duster.

Med motoristi si je prvo dakarsko etapno zmago priboril Toby Price, Marc Coma še naprej zanesljivo vodi, Miran Stanovnik pa je pred zadnjo etapo na skupno 27. mestu. Več o motociklističnem razpletu na Moto Magazinu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja