Finale Gymkhana Grida zadimil Španijo

6. 11. 2013
Deli

Monster Energyjev Gymkhana GRiD: The European Gauntlet je dočakal zaključek druge sezone sežiganja evropskega asfalta in gum.

Po predtekmovanjih po Franciji, Nemčiji, na Madžarskem, v Veliki Britaniji in enkrat letos tudi že v Španiji je serija Gymkhana GRiD za finale obiskala razvpito madridsko Mesto rocka.

Ob Kenu in Vaughnu so se občinstvu predstavili še kaskaderski voznik Terry Grant, drifterja Steve 'Baggsy' Biagioni in Buttsy Butler in dobitnik večih medalj v relikrosu na X-Games Liam Doran. Tisoče kilometrov dirkanja na vztrajnostnih relijih je tokrat za lov na desetinke v tesnih zavojih zamenjal heroj Dakarja, še en Monster Energyjev voznik Nani Roma.

Prvake GRiD za sezono 2013 so kronali v razredih avtomobilov s pogonom na zadnji kolesni par (RWD) in na vsa štiri kolesa (AWD).

V konkurenci vozil z zadnjim pogonom je zmago osvojil Avstralec Luke Fink s svojim Nissanom P13 z motorjem iz prvenstva Nascar, med vozili s pogonom na vsa štiri kolesa pa je Dmitrij Sribnij nadaljeval tam, kjer je končal sezono 2012 - z odlično predstavo s svojim Subarujem Imprezo, ki so jo obnovili potem, ko se je lani vnela prav v zmagovalni vožnji.

Letošnja novost je bila dirka razreda Super Car, v kateri so se pomerili Ken Block, Liam Doran, Anton Marklund in domači favorit Nani Roma. Med zvezdniki se je vnela nepozabna bitka, v velikem finalu sta se pred razburjenim občinstvom pomerila Nani in Ken. Po dveh dirkah je zmagovalec postal Nani, potem ko ga je Ken prehudo polomil že v prvi vožnji.

"Lepo je zmagati v Španiji in to pred Kenom Blockom," je povedal vzhičeni Nani Roma. "To veliko pomeni tudi mojemu moštvu, ki je ročno sestavilo moj avto za to preizkušnjo. Pomembno je zmagati pred toliko kamerami in pred najboljšimi drift vozniki na svetu. Odlično se počutim in hvaležen sem, da so me povabili na dirko."

Končni vrstni red:

Pogon na zadnja kolesa
1. Luke Fink

2. Nikolette Szanto

3. Luke Woodham

Pogon na vsa kolesa
1. Dmitrij Sribnij

2. Valdimir Ulamov

3. Jake Archer

Pogon na vsa kolesa Pro
1. Nani Roma

2. Ken Block

3. Anton Marklund

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja