Gorske dirke: Bubnič zmagal tudi v Buzetu

21. 9. 2015
Deli

Milan Bubnič (Lancia Delta HF Integrale) je prepričljivo zmagal na predzadnji letošnji preskušnji državnega prvenstva in zadnji postaji evropskega prvenstva 2015. V Buzetu je bil drugi Peter Marc (Mitsubishi Lancer EVO IX), tretji pa Aleš Prek (Honda Civic Type-R). 

Čeprav sta ob odsotnosti Italijana Simoneja Faggiolija vso slavo požela skupni zmagovalec dirke Čeh Miloš Beneš (Osella FA 30) in naš najhitrejši dirkač Patrik Zajelšnik (klub V Racing, Norma M20 F V8), ki je bil tudi drugi v skupnem seštevku dirke, smo z nestrpnostjo pričakovali razplet v državnem prvenstvu. Tokrat je bil znova neulovljiv Milan Bubnič, saj je prehitel tako Petra Marca kot tudi Aleša Preka in si zagotovil pred zadnjo letošnjo dirko (italijanska dirka nad Čedadom) realne možnosti za letošnji naslov državnega prvaka. Da je hrvaška dirka Bubniču pisana na kožo priča tudi podatek, da je bil tretji najhitrejši med 'navadnimi' dirkalniki, saj je moral priznati premoč le Karlu Schagerlu (VW Golf Rallye TFSI-R) in Andreasu Gabatu (Ford Escort Cosworth), legenda v podobnem dirkalniku Felix Pailer pa je bil daleč zadaj. 

Če smo na prejšnji dirki že dobili državnega prvaka v diviziji I (Andrej Prelc s Suzukijem Swiftom GTI), pa smo tokrat dobili še tri pokalne zmagovalce: Primoža Kostajnška (Škoda Felicia Kit Car), Aleša Preka (Honda Civic Type-R) in Italijana Franca Bertija (Formula Renault Monza). Čestitamo!

Prvenstvo se bo končalo v Italiji, točneje na gorski dirki Čedad, ki se bo odvijala 11. oktobra. (AMr)

Rezultati

Foto (iz prejšnjih dirk): Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja