Hyundai in Rok Turk – letošnja nova reli zveza

15. 3. 2019 | Tomaž Porekar
Deli

Hkrati s predstavitvijo nove Hyundaieve zvezde športno zmogljivega programa N, Fastbacka z oznako i30 N, so pri slovenskem Hyundaiu predstavili letošnji načrt sodelovanja s slovenskim reli prvakom Rokom Turkom.

Projekt je nastal s podporo evropskega oddelka Hyundai Motorsport, je pa široko zastavljen, saj bo Rok Turk z ekipo razen na sedmih relijih za državno prvenstvo nastopil skupno na vsaj enajstih. Dodatni bodo nekateri za odprto hrvaško prvenstvo ter za prvenstvo centralne evropske cone in evropski reli pokal. Ob uvrstitvi med prve tri posadke v zadnjem omenjenem pa ga čaka še nastop na finalnem reliju, ki bo letos novembra v Švici (Due Valli).

Rok Turk s sovoznico Blanko Kacin je na letošnjem prvem nastopu na reliju Kumrovec na Hrvaškem s svojim Hyundaiem i20 R5 osvojil drugo mesto, za Avstrijcema Neubauerjem in Ettlom. Reli je štel za odprto hrvaško prvenstvo.

Rok Turk pravi, da je potencial novega avtomobila, s katerim je nastopil na prvem letošnjem reliju, velik in se že veseli naslednjih nastopov. Prilagajanje po prestopu v novi avtomobil ni bilo težko, a še traja. Vsekakor pa ima zdaj možnost za dobre nastope, tudi zato, ker gre za dolgoročno sodelovanje in pričakuje, da bo dosegel še precej več, kot je do zdaj. Predvsem maja in junija bo s številnimi nastopi zelo pestro.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja