Intervju: Nani Roma

15. 8. 2016
Deli

Čeprav je 44-letni Nani Roma Minija zamenjal za Toyoto, je še vedno resen kandidat za zmago na dakarski dirki. S Špancem, ki je zmagal tako leta 2004 z motociklom KTM kot leta 2014 z avtomobilom Mini, smo izmenjali nekaj besed.

V ekipi Minija ste bili kot družina, bo s Toyoto lažje ali težje zmagati na Dakarju? Kaj pravite o novem dirkalniku?

Nikoli ni preprosto zmagati, pa naj govorimo o Toyoti, Miniju ali Peugeotu. Vsi imamo vrhunske dirkalnike, v katerih smo zelo motivirani vozniki, vendar sem s prehodom k Toyoti pridobil nov izziv, novo željo po zmagi. Nov dirkalnik je izvrsten, v njem se dobro počutim, to spremeniti v zmago pa je druga zgodba.

Ali boste odpeljali tudi Baje v Evropi?

Nisem prepričan, čeprav bom zaradi testiranj nastopal na Madžarskem in na Poljskem.

Bi šli še kdaj na Dakar z motociklom? Vam je všeč, kako se dakarska dirka spreminja?

Letos sem zmagal eno dirko v Franciji, ki se je odvijala junija, vendar je bilo bolj za trening, zabavo. Dakarska dirka se spreminja, vendar ni zato nič lažja, saj so vremenski in drugi pogoji zelo zahtevni. In, ne pozabite, spraviti 600 ljudi v puščavo ni kar tako, za to je potrebna izvrstna organizacija.

Ali se z Marcom Como, glede na to, da sta bila v isti ekipi in da sta oba Španca, kdaj dobita ob kavi in se pogovarjata o trasi naslednjega Dakarja?

Čeprav živiva zelo blizu, se le redko vidiva. S Como sva bila nekoč res kolega v isti ekipi, vendar sta se potem najini karieri ločili – in njegova je res navdušujoča, saj je s KTM-om zmagal kar petkrat.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol