Krožne dirke: uvod za DP v Avstriji

20. 5. 2014
Deli

Tretji konec tedna v maju smo dočakali tudi začetek državnega prvenstva v krožnih dirkah za leto 2014. Prvi dirki sta potekali v Avstriji, na 4.326 metrov dolgem dirkališču Red Bull Ring.

Najštevilčnejša je bila divizija 1, razred 1 do 1600 ccm z osmimi dirkači, ki so dirkali s pokalnimi Fiat Grande Punto 1.4i. Prisotni so bili Anton Bajc, Aleš Bužga, Luka Glazer, Samo Golob, Alfred Kramer jr, Tomaž Trček in novinca Aleksander Tom Gruenfeld ter Mladen Lalušić.

V diviziji 1, razred 2 do 2000 ccm je dirkal aktualni prvak Zoran Poglajen z Renaultom Cliom RS IV ter Maj Virant s Cliom RS III. Konkurenca je bila žal okrnjena, saj sta v tem razredu zaradi tehničnih težav nastop odpovedala novinec Robert Pravdič s Seat Leonom WTCC ter David Šuster z Alfa Romeo 156. Prav tako je nastop odpovedal tudi Helmut Herzog, prvak v krožnih dirkah z letnico 2012.

Na prvi (sobotni) dirki je po diskvalifikaciji Poglajna zmagal Virant. Tako so se za njim že zvrstili dirkači v pokalu LEMA GP, zmagovalec je bil Bužga pred Kramerjem jr. ter Golobom, sledili so Glazer, Bajc, Lalušić, Gruenfeld, Trček pa je žal odstopil.

Na drugi (nedeljski) dirki je suvereno zmagal Poglajen pred Virantom, za njima so se zvrstili dirkači v pokalu LEMA GP, zmagal je Golob pred Trčkom in Pertotom (v nedeljo je zamenjal Bajca), sledil je Gruenfeld, cilja pa niso videli Glazer, Bužga, Kramer jr. in Lalušić.

Nadaljevanje prvenstva bo potekalo na avstrijskem Salzburgringu v začetku julija. (DŠ)

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"