Na Gorjancih zmaga Italijana Liberja, med našimi najhitrejši Bubnič

19. 6. 2017
Deli

Nesreče, muhasto vreme in napetost vse do cilja. Bubnič je z Lancio ugnal celo Stankoviča.

Kljub nesrečam in muhastemu vremenu je bilo na letošnji gorski dirki Gorjanci napeto tudi v cilju, saj je Italijan Federico Liber (prototip Gloria C8P-EVO) zmagal z razliko samo 1,6 sekunde! Drugi je bil Čeh Vaclav Janik (Norma M20FC), tretji z zaostankom več kot 15 sekund pa še njegov sonarodnjak Jiri Svoboda (Norma M20F). Odlično predstavo je pokazal Milan Bubnič z Lancio Delto HF Integrale, saj je bil celo pred Vladimirjem Stankovičem (Gibson RME 04)!

Povprečna hitrost kar 154,3 km/h!

Italijan Liber je na progi nad Novim mestom zmagal že tretjič z majhnim, vendar zelo hitrim prototipom. Letos je časomerilska služba (kot vedno zanesljivo podjetje Timing Omikron Plus) zabeležila njegovo povprečno hitrost, pozor, kar 154,30 km/h!

Zelo dober konec tedna je imel tudi prvak Milan Bubnič, saj je premagal tako Petra Marca (Mitsubishi Lancer EVO IX) kot tudi Mateja Grudnika (Renault Clio RS). Ekipa Grudnika je šla pri predelavah v pravo smer, vendar jih je za uspeh očitno prehitel čas - ali pa dež. Z veseljem lahko rečemo, da je bila udeležba domačih dirkačev neprimerno številčnejša kot na avstrijski, hrvaški in italijanski dirki, ki so prav tako veljale za slovensko državno prvenstvo. Pozdravljamo nastope Luke Likoviča (BMW M3), Martina Jeršina (Lancia Delta HF integrale), Igorja Žbogarja (Peugeot 208 R2), Petra Kaplerja (Peugeot 306) itd., precej smole s tehniko pa je imel Primož Kostanjšek z novo Škodo Octavio. Za precej divji izlet s ceste je poskrbel italijanski dirkač Marietto Nalon (formula Lola B02/06), ki je v eni od voženj zdrsil med parkirane avtomobile, nato pa še v gozd. Še sreča, da se pri tem voznik ni poškodoval. 

V diviziji I je prvič letos zmagal Denis Savič (MG ZR 105), saj je zmagovalec prejšnjih treh dirk Primož Tavčar (Renault Clio 1.4 16V) tokrat predčasno odstopil zaradi nesreče.

Prihodnja gorska dirka v Sloveniji bo 12. in 13. avgusta v Lučinah.

Foto: Uroš Modlic

Rezultati

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"