Napoved 3. Rallyja Primorje Ajdovščina

19. 8. 2009 | Aljoša Mrak
Deli

Letošnji reli v Ajdovščini, ki ga je že tradicionalno podprlo gradbeno podjetje Primorje, bo s 77 kilometri hitrostnih preizkušenj pravi 'sprint reli'. To pomeni, da bodo dirkači odpeljali na polno že od prvega metra!

Zato so kratki reliji privlačni za gledalce, saj so skoncentrirani na ozkem področju s kratkimi hitrostnimi preizkušnjami. Dirkači morajo zato voziti že prve metre na polno, saj so po navadi razlike na cilju minimalne, velikokrat merjene v sekundah ali celo desetinkah.

Letošnji reli Ajdovščina bo potekal zgolj v soboto (22. avgusta) s tremi različnimi hitrostnimi preizkušnjami: Col, Planina in superspecialom v središču Ajdovščine. Medtem ko bo HP v hribih v okolici Ajdovščine meka za številne ljubitelje bencinskih hlapov, bosta popoldanska superspeciala prava paša za oči za številne domačine, ki si bodo ogledali ne le dirkače, ampak tudi spremljevalni program drifterjev in starodobnikov.

Letošnji reli bo veljal za slovensko in hrvaško državno prvenstvo, zato lahko pričakujemo zanimive boje med domačimi in tujimi vozniki. Na državnem prvenstvu s 160 točkami vodi Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO IX), vendar sta mu takoj za petami domačin Uroš Petrič (Subaru Impreza STi N11, 142 točk) in Jani Trček (Mitsubishi Lancer EVO IX, 135 točk), ki ga prav tako sponzorira Primorje.

Po reliju pa zopet vabljeni na našo spletno stran, kjer bomo objavili video Janeza L. in ekskluzivne posnetke driftanja Luke Marka Grošlja!

Info kotiček

KDAJ in KJE?

  • petek (21. avgust): ogled steze in administrativni pregled
  • sobota (22. avgust): ogled steze in tehnični pregled

- HP Planina (13.30, 15.51 in 18.55)

- SS Ajdovščina (16.41 in 20.15, vmes drifterji in starodobniki)

Želite izvedeti več?

www.ajdovscina-motorsport.si

Seznam prijavljenih dobite na www.ajdovscina-motorsport.si/images/dokumenti/entry_list.pdf

Aljoša Mrak, foto Saša Kapetanovič, Tadej Pišek

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja