Napoved 12. relija Maribor 2015: Tretjina trase na makadamu!

14. 4. 2015
Deli
Napoved 12. relija Maribor 2015: Tretjina trase na makadamu!

Na 12. reliju Porsche Maribor, ki se bo dogajal v soboto, 18. aprila, bodo morali dirkači trikrat prevoziti 12,7-kilometrsko HP Šumnik (9.45, 11.33 in 13.21) in 7,6-kilometrsko HP Ruše (10.18, 12.06 in 13.54), za zaključek pa bodo še dvakrat odpeljali superspecial na Koroškem mostu (16.45 in 18.15). Ker so v Rušah organizatorja sprejeli z odprtimi rokami, bo tam med relijem tudi servisna cona.

Edina črna točka letošnjega relija, čeprav za to ne moremo kriviti organizatorja, je skromno število prijavljenih posadk, saj je pred zaključkom prijav prijavnice poslalo le slabih 30 dirkačev. "Bila je možnost, da bi v Mariboru izpeljali reli Saturnus, vendar to zaradi logističnih in finančnih razlogov letos ni bilo možno. Kar pa še ne pomeni, da se to v prihodnosti ne more zgoditi, prav tako bi lahko na nek način znova sodelovali z avstrijskim organizatorjem relija Rebenland, ki se dogaja tik za mejo," je na tiskovni konferenci dejal predstavnik organizatorjev Matjaž Korošak.

Čeprav reli velja le za DP, kar na žalost zaradi krize pomeni tudi skromno število posadk, pa podobno kot lani pričakujemo zagrizene boje naših najboljših. Se spomnite, ko je Aleks Humar zmagal pred Darkom Peljhanom za samo 1,4 sekunde razlike? Letos sta znova favorita (Humar celo z novim dirkalnikom Renault Clio R3T), zelo hiter pa bo verjetno tudi Aljoša Novak z Mitsubishijem Lancerjem. "Letos bom, če bo šlo po načrtih, odpeljal vse relije za državno prvenstvo z Mitsubishijem Lancerjem EVO IX, s katerim nastopa tudi večkratni hrvaški prvak Juraj Šebalj," je dejal Novak. Seveda računata na dobro uvrstitev tudi Grega Premrl z DS 3 R3T in Jani Trček z Mitsubishijem Lancerjem EVO IX, zelo veliko pa se pričakuje tudi od hitrega domačina Friderika Vajnhandla z Renaultom Cliem R3. 

Lanski prvak v diviziji I Matjaž Mihevc je prestopil v močnejšo kategorijo, saj bo v okolici naše štajerske metropole preganjal Peugeota 208 R2. Zato ostajata favorita za najšibkejšo divizijo Jan Mrak in Martin Mlinar (oba MG ZR 105).

Več o dirki pa na njihovi spletni strani. (AMr)

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol