Red Bull in Renault še vsaj pet let

Ekipi Red Bull Racing bo Renault Sport F1 vsaj še pet let dobavljal agregate za dirkalnike F1.

Red Bull in Renault še vsaj pet let (foto: Red Bull Content Pool) Red Bull Content Pool
14. 9. 2011

Renault bo Redbullovi ekipi v letih 2012 in 2013 dobavljal V8 motorje in sistem KERS, medtem pa bodo s skupnimi močni že razvijali V6 motor, ki bo v uporabi leta 2014.


Bernard Rey, predsednik Renault Sport F1: "Navdušeni smo, ker je sodelovanje Renaulta z Red Bull Racing podaljšano za nadaljnjih pet let, kar obdobje našega sodelovanja raztegne na polno desetletje. Red Bull Racing in Renault si delita mnenje, da je stabilnost temeljni pogoj za doseganje vrhunskih tekmovalnih rezultatov. Poleg tega, da gre za enkratno priložnost za dokazovanje zmogljivosti motorjev Renault na najvišji možni ravni, je to tudi fantastično okolje za razvoj tehnologij in strokovnega znanja Zveze Renault-Nissan."

Jean-François Caubet, izvršni direktor Renault Sport F1: "Motorji V6, ki bodo uvedeni z letom 2014, pomenijo velik tehnološki podvig. Dejstvo, da bomo imeli na voljo vire in obsežno strokovno znanje o dirkalnikih formule 1, ki je zbrano pri Red Bull Technology, bo ljudem pri Renault Sport F1 v Viry-Châtillonu omogočilo načrtovati, zasnovati in razviti konkurenčen pogonski sklop že ob uveljavitvi novih tehničnih pravil in optimizirati strukturno povezavo s šasijo dirkalnika. Ta posebna podpora bo seveda koristila tudi drugim našim partnerskim moštvom, ki bodo posredno deležni združenega strokovnega znanja moštva Red Bull Racing in Renault Sport F1."

Christian Horner, direktor moštva Red Bull Racing: "Očitno smo navdušeni ob potrditvi tega bistveno poglobljenega sodelovanja z Zvezo Renault-Nissan, s katero smo tesno sodelovali že od leta 2007. Naše sodelovanje z Renault Sport F1 je vedno potekalo tekoče in preprosto, kar je prispevalo k sedanji uspešnosti partnerstva Red Bull Racing –Renault. Skupaj smo doslej osvojili 22 zmag, 32 prvih startnih mest, 1.130,5 točk za svetovno prvenstvo in dva naslova svetovnega prvaka. Na teh dosežkih nameravamo naše sodelovanje nadgraditi in veselimo se skupnega dela z Zvezo Renault-Nissan tudi v naslednjih letih tekmovanja na dirkah za svetovno prvenstvo."