Reli EP: Humar četrti na Kanarskih otokih

13. 3. 2016
Deli

Aleks Humar in Florjan Rus sta s Peugeotom 208 R2, ki je last štajerske ekipe Oktan Šport, spodbudno začela svoje letošnje nastope v evropskem prvenstvu v reliju. Na Kanarskih otokih sta osvojila četrto mesto v razvrstitvi ERC3 (od desetih na cilju) in 29. mesto v skupni razvrstitvi relija.

Njun najboljši čas na posamezni HP je bil četrto mesto med dirkalniki skupine R2 in R3, imela pa sta tudi nekaj težav s pregretimi zavorami in uničenimi gumami.

»Sem kar zadovoljen z uvrstitvijo, saj že dolgo nisem bil v dirkalniku, poleg tega pa se na Peugeota šele navajam. Če je v tehničnih delih šlo na polno pa je še precej rezerve v hitrih odsekih, kjer bo potrebno prevoziti še več dirkalnih kilometrov,« je po prvem letošnjem reliju dejal Humar.

V bistvu je Humar osvojil peto mesto, vendar je bil Turek Murat Bostanci (Ford Fiesta R2T) kaznovan s petminutnim časovnim pribitkom, saj je uporabil 16 novih gum namesto 14, kolikor je omejitev s pravili, zato je padel s tretjega na šesto mesto. Prva tri mesta so si razdelili Poljak Lukasz Habaj (Peugeot 208 R2), Madžar Zoltan Bessenyey (Renault Clio R3T) in Poljak Tomazs Gryc (Peugeot 208 R2), kar z drugimi besedami pomeni, da je naš večkratni prvak osvojil tretje mesto v razredu R2. No, v načrtu ekipe Oktan Šport je nastop tudi na irskem reliju, ki se bo dogajal od 07. do 09. aprila, kjer se bo omenjeni posadki pridružila še ena.

Po nesreči in odstopu Madsa Ostberga in težavam z gumami prvaka Kajetana Kajetanowicza je v skupni razvrstitvi zmagal Aleksej Lukianuk (vsi Ford Fiesta R5), tretji je bil Španec Luis Monzon (DS 3 R5). (AMr)

Vsi rezultati

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"