Reli: Jan Mrak zamenjal Suzukija za MG-ja

24. 2. 2014
Deli

Jan Mrak, ki je lani v diviziji I dosegel drugo mesto na reliju Lavanttal in tretje na reliju Velenje, bo letos Suzukija Swifta GTi zamenjal za precej bolj zmogljivega MG-ja ZR 105.

Lansko končno sedmo mesto v naši najšibkejši diviziji bo verjetno hitro pozabljeno, njegove pogumne vožnje na reliju Idrija 2013 (ko se je s starejšim Swiftom uvrščal med dirkalnike R2, dokler ga ni spet izdal menjalnik) pa verjetno še dolgo ne. Jan Mrak velja za zelo pogumnega dirkača, ki od tehnike zahteva zelo veliko, hkrati pa gledalcem ponuja brezkompromisne vožnje.

»Prav zaradi nezanesljivega menjalnika sem se odločil, da Swifta zamenjam za hitrejšega MG-ja. Zelenega Swifta, ki je pripravljen za gorske dirke, sem že prodal, rdečega pa še prodajam ... Za zamenjavo dirkalnika se moram zahvaliti Janu Oblaku. Dogovorila sva se, da če popravim dirkalnik, ki ga je Oblak poškodoval v Mariboru pred dvema letoma, lahko z njim letos tudi nastopam, kar sem seveda zagrabil z obema rokama,« je dejal hitri Mrak.

Motor, ki naj bi ponujal kar 156 'konjev', so pred kratkim dobili iz Firenc, na šeststopenjski sekvenčni menjalnik iz podjetja Zanghellini pa še čakajo. Sovoznica Helena Šmit se iz vročega sovozniškega sedeža poslavlja, saj ima druge ambicije, zato še išče zanesljivega in izkušenega sovoznika.

»Rad bi odpeljal vse dirke državnega prvenstva, vsekakor pa si prizadevamo, da bomo nastopili na reliju Lavanttal, ki mi je zelo všeč,« je še pristavil 23-letni voznik ekipe AK Modri dirkač. Kot zanimivost naj povemo še, da dirkalnik popravljajo v delavnici mizarja Jožeta Ogriča. »Če ne bi bilo tako dobrih prijateljev, kot je mizar iz Čekovnika, ki je posodil svoje prostore, in zvestih mehanikov, sploh ne bi mogel dirkati,« ni pozabil dodati. (AMr)

FOTO: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"