Reli: Turk drugi v Srbiji!

21. 9. 2015
Deli
Reli: Turk drugi v Srbiji! (foto: Uroš Modlic)
Uroš Modlic

Rok Turk in Martina Lazar po uspehu na goriškem reliju, na katerem sta v domači konkurenci stala na najvišji zmagovalni stopnički, nadaljujeta zmagovalno. Na srbskem reliju sta osvojila odlično drugo mesto v skupni razvrstitvi in prvo mesto med dirkalniki, gnanimi zgolj na prednji kolesni par. 

Na 48. reliju Srbija, ki se je odvijal v okolici Užic in je veljal tudi za tekmovanje FIA evropski reli pokal, sta s Peugeotom 208 R2 odlično začela in že na začetku zasedela tretje mesto v skupni razvrstitvi, po koncu prvega dne relija pa sta že bila druga! "Reli mi je bil zelo všeč, saj je vzdušje fantastično pa tudi hitrostne preskušnje, kjer se pogosto menjajo hitri in tehnični odseki, so nama s Peugeotom ustrezale," je dejal Turk in hkrati opozoril, da je bilo treba paziti tudi na luknje, ki takoj preluknjajo gumo. Po bolgarskem in goriškem nastopu je bil reli v Srbiji že tretji reli v treh zaporednih koncih tedna za posadko, zato je tempo res peklenski. 

Zmagal je Turk Murat Bostanci s Fordom Fiesto S2000, tretji pa je bil Bolgar Georgi Vasilev z Mitsubishijem Lancerjem EVO IX. (AMr)

Rezultati

Foto: Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja