Svetovni motociklistični prvak Marc Marquez znova na operacijski mizi

4. 8. 2020
Deli
Svetovni motociklistični prvak Marc Marquez znova na operacijski mizi (foto: Xinhua/STA)
Xinhua/STA

Motociklistični svetovni prvak Španec Marc Marquez je moral dobrih deset dni po operaciji nadlahtnice desne roke znova pod kirurško rezilo. Zdravniki so mu popravili titanovo ploščico, ki se je poškodovala zaradi nabiranja stresa. Iz njegove ekipe so sporočili, da 27-letni dirkač ne bo nastopil konec tedna na veliki nagradi Češke.
 

Novico je sporočila njegova ekipa Repsol Honda. "Po drugi operaciji na poškodovani desni rami smo se skupaj z dirkačem odločili, da bo izpustil dirko za VN Češke in v miru okreval," so pri Repsol Hondi zapisali v izjavi za javnost.

Pred objavo novice o odpovedi nastopa v Brnu so sicer španski časniki poročali, da je Marquez po prvi operaciji po padcu na prvi dirki v Jerezu nato le nekaj dni za tem vseeno sedel na motocikel in skušal odpeljati nekaj krogov.

Tedaj je Marquez hitro ugotovil, da je poškodba prezahtevna, tako da ni mogel na vso moč upravljati z motociklom. Bržkone se je zdaj tudi zaradi izkušenj s prvega posega odločil, da mora poškodbo dodobra pozdraviti.

Marquez bo moral počakati najmanj 48 ur, da bodo lahko zdravniki ocenili uspešnost drugega posega in mu izdali zdravniško spričevalo. Ob prvi operaciji 21. julija je v desno ramo dobil dvanajst vijakov in ploščico iz titana.

Vir: STA

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"