Tim Novak – z Oplom na državno prvenstvo v reliju

6. 4. 2018
Deli

Po dveh letih nastopanja v nemškem reli pokalu Opel Adam Cup se bo do zdaj edini slovenski dirkač v tem pokalu, Leščan Tim Novak, letos priključil boju za naslov slovenskega državnega prvaka. Seveda bo tudi naprej nastopal z najmanjšim Oplovim avtomobilom, Adamom.

Za slovensko DP v reliju bo presedel v močnejšo različico, kot je bila tista za posebni Adamov pokal. Zdaj gre za Adama R2. Pokrovitelj dirkaške ekipe Tim Novak-Uroš Ocvirk (ki je s Timom sedel na sovozniškem sedežu v sezoni 2016) je podjetje Opel Slovenija, ki je tudi poskrbelo za uradno predstavitev ekipe. Pripravo in vodenje ekipe bo obdržal izkušeni Miran Kacin (na reliju kot voznik, sovoznik ali organizator od leta 1990) s podjetjem IK Sport.

Tim je pričakovanja strnil z besedami: »Zelo sem vesel, da se z Urošem vračava na slovensko državno prvenstvo s podporo Opel Slovenija in še nekaterih drugih pokroviteljev. Ekipa torej ostaja ista, saj bo z nami še vedno kot mentor Miran Kacin z moštvom IK Sport. Veselim se tudi vožnje R2, ker vem, da bo zelo zabavno in pravi užitek. Verjamem, da lahko posežemo po najvišjih mestih in se borimo tudi za posamezne zmage, vendar se z rezultatom ne obremenjujem, ker vem, da je konkurenca precej bolj domača na teh trasah, in to šteje veliko. Želim si fer in pravega dirkanja celotno sezono.«

Prvi reli za slovensko državno prvenstvo bo Reli Vipavska dolina 21. in 22. aprila v Ajdovščini in okolici.

Opel ob predstavitvi podpore reli ekipi na slovenskem trgu za ljubitelje avtomobilskega športa hkrati predstavlja posebno različico avtomobila Opel Adam Motorsport Edition, ki je sicer na voljo pri vseh različicah modela Adam. Osnovna je na voljo že za 9.690 evrov, za doplačilo 310 evrov pa kupec novega Opla Adama prejme Motorsport Edition paket, ki vključuje set Adam Motorsport dizajn nalepk za polepitev vozila, fan paket Adam Rally (kapa in majica s podpisom Tima Novaka) ter trening dinamične vožnje Adam Rally.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja