Video: Peugeot se vrača na Dakar!

26. 3. 2014
Deli

Po štirih zaporednih zmagah med leti 1987 in 1990 se Peugeot naslednje leto vrača na reli Dakar.

Leta 1987 in 1988 so zmagali z modelom 206 T16, naslednji dve leti pa z 405 T16, vedno s finskimi vozniki za volanom: trikrat je slavil Ari Vatanen, enkrat Juha Kankkunen.

Če bodo slavili tudi naslednje leto, za volanom ne bo sedel Finec, temveč Francoz ali Španec. Ker je partner pri tem projektu Red Bull, je seveda jasno, da so za voznika izbrali dirkača, ki sta pod Red Bullovim pokroviteljskim dežnikom.

Kot se za Dakar spodobi, eden od njiju prihaja iz sveta motociklizma - Yamahi so namreč speljali Cyrila Despresa, ki je na Dakarju slavil kar petkrat, sedaj pa seveda upa, da se bo podal po stopinjah motociklističnih zmagovalcev, ki so se odlično odrezali tudi na štirih kolesih, Stephana Peterhansla (5 zmag z avtom in 6 z motociklom), Huberta Auriola (dve zmagi z motociklom in ena z avtom) in Nanija Rome (po ena zmaga z avtom in motociklom).

Drugi zvezdnik ekipe ni nič manj preseneljiv, saj so Volkswagnu speljali zmagovalca Dakarja leta 2010 (in dvakratnega svetovnega prvaka v reliju), 51-letnega Carlosa Sainza.

Oba bosta nastopala s Peugeotom 2008 DKR (gre seveda za pravo Dakarsko specialko ki ima s serijskim 2008 skupno le ime), niso pa še povedali, kakšna pogonska tehnika se skriva pod kožo. Si lahko obetamo prvi nastop hibrida (ker gre za Peugeot, seveda dizelskega) na Dakarju?

In kdaj se se bo ekipi pridružil Seb Loeb? Verjamemo, da že za Dakar 2016.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol