Video: prihaja Citroen C3 R5! Tudi v Slovenijo?

23. 11. 2017
Deli

Pri ekipi Citroen Racing gre testiranje dirkalnika C3 R5 proti koncu, saj bosta ta konec tedna kot predvoznika na reliju Var z njim nastopala člana posadke Yoann Bonato-Benjamin Boulloud. Ga bomo v sezoni 2018 lahko občudovali tudi v Sloveniji?

Za volanom Citroena C3 R5 bo sedel Yoann Bonato, ki si je letos s štirimi zmagami na posameznih relijih z dirkalnikom DS 3 R5 že zagotovil naslov francoskega državnega prvaka. Tehnika prihajajočega novega dirkalnika ni več skrivnost: pasivni štirikolesni pogon, sekvenčni menjalnik, hidravlična ročna zavora, 1,6-litrski turbomotor z okoli 280 'konji' in nastavljivo podvozje. Zanimivo je, da so različni dirkači (Kris Meeke, Stephane Lefebvre, Craig Breen, Simone Tempestini itd.) z njim naredili že okoli štiri tisoč testnih kilometrov in vsi so bili pozitivno presenečeni. Dirkalnik bo zasebnim kupcem dobavljiv šele v prvi polovici leta 2018.

Verjetno edini, ki ga dirkalnik resno zanima za naše prvenstvo, je Grega Premrl iz ekipe Unikatoy. Že sredi letošnjega leta je zatrdil, da če se bo sezona 2017 odvijala po načrtu (kar se tudi je, saj je z dirkalnikom DS 3 R3T dosegel naslov državnega prvaka v diviziji II in odlično tretje mesto v skupni razvrstitvi našega prvenstva v reliju), potem bi rad presedel v močnejši in zmogljivejši dirkalnik R5, s katerim bi bil še bolj konkurenčen.

Kaj pravi na Citroen C3 R5, čeprav bo DS 3 R5 verjetno cenejši? »Pogovori z morebitnimi sponzorji trenutno še potekajo, so pa že v zaključni fazi,« je bil še nekoliko skrivnosten Premrl. No, očitno bomo morali res še malo počakati, da izvemo, ali se nam obeta troboj Peugeot (Turk) - Hyundai (de Cecco) - Citroen (Premrl).

Darko Kobal
Foto: Citroen Racing, Uroš Modlic

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja