SRT Tomahawk Vision Gran Turismo: dirkalnik z veliko krilci

V svetu video iger je mogoče marsikaj, tudi avtomobili z neštetimi krilci, ki se iz monolitne karoserije pojavljajo po potrebi. Takšen je dirkalnik SRT Tomahawk Vision Gran Turismo, ki ga je Chryslerjeva znamka športnih avtomobilov SRT razvila za dirkaško franšizo Gran Turismo 6 na igralni konzoli PlayStation3.

SRT Tomahawk Vision Gran Turismo: dirkalnik z veliko krilci (foto: GT6) GT6
23. 6. 2015

Avtomobilu so namenili vrsto dodatkov, s katerimi za generacijo ali dve presega trenutne dirkalne avtomobile. Karoseriji z veliko oblinami so namenili nizko bočno linijo s strukturnim elementom, ki se dviguje za voznika. Agresivnemu prednjemu delu nasproti stoji zadek s plazma osvetlitvijo in petimi izpušnimi cevmi. Prozorna pokrova kokpita in motorja sta izdelana iz posebnih ogljikovih vlaken, karoserija pa je opremljena z vrsto krilc za boljšo lego, ki se aktivirajo pnevmatično. Lego na cesti izboljšujejo tudi nastavljiva pesta koles.

SRT Tomahawk Vision Gran Turismo je na voljo v treh različicah. V "osnovni" S je glavni vir pogona 7-litrski motor V10 s 144-stopinjskim kotom med valji, ki zagotavlja moč 792 "konjev" in poganja zadnji kolesi. Prednja kolesa imajo dodatni pogon na stisnjeni zrak, ki zagotavlja dodatnih 215 "konjskih moči" in napaja tudi zračno vzmetenje. Srednja različica GTS-R je opremljena z 1137-"konjskim" motorjem V10, ki mu pomaga 313-"konjski" zračni motor, najmočnejša različica X pa razpolaga z bencinskim motorjem moči 2168 "konjev" in pnevmatskim motorjem moči 422 "konjev", kar od voznika zahteva nošnjo "anti G" obleko.