Ssangyong je povečal Tivoli

16. 2. 2016
Deli

Korejski Ssangyong bo v Ženevi predstavil povečanega križanca Tivoli XLV, predstavil pa bo tudi študijo SIV-2, ki nadgrajuje študijo SIV-1, ki so jo jeseni 2013 predstavili v Frankfurtu.

Ssangyong je Tivoliju XLV, ki so ga jeseni v Frankfurtu predstavili v oblik študije XLV Air concept, namenil še več nosilnosti in praktičnosti od Tivolija. Z njim si deli platformo in medosno razdaljo 2.600 mm, karoserijo pa so mu za stebričkom C podaljšali za 235 mm in mu s tem zagotovili 720 litrov osnovnega prtljažnika. Gre torej za kombijevsko različico Tivolija, ki je na voljo 1,6-litrskima bencinskim in turbdizelskim motorjem v kombinaciji s šeststopenjskima ročnim in samodejnim menjalnikoma.

Kot pravijo pri Ssangyongu študija SIV-2razvija koncept emocionalnega vmesnika med avtomobilom in voznikom, razvila pa naj bi se v ključni strateški model korejske znamke. SIV-2 je blagi hibrid, pri katerem je 1,5-litrski turbobencinski motor združen z 10-kilovatnim elektromotorjem, ki se napaja iz litij-ionske baterije s kapaciteto 500 Wh. Študiji so namenili tudi lahko karoserijo z nizkim težiščem ter platformo, ki jo je mogoče prilagoditi drugim modelom z energetsko učinkovitimi hibridnimi, priključno hibridnimi in električnimi pogoni.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja