Statistike kažejo, da je bil prenos dirke F1 med Slovenci težko pričakovan

TV3 je bila med prenosom dirke najbolj gledana domača televizija.

Statistike kažejo, da je bil prenos dirke F1 med Slovenci težko pričakovan (foto: Saša Kapetanovič) Saša Kapetanovič
27. 3. 2018

Kot smo napovedovali, so pretekli vikend slovenski ljubitelji prvenstva formule 1 znova uživali v prenosu dirke v spremljavi slovenskega komentatorja – pravzaprav dveh: dirko sta spremljala Dušan Lukič in Andraž Zupančič. Po podatkih družbe za medijske raziskave AGB Nielsen je bil prenos dirke težko pričakovan, saj so v času dirke dosegli rekordno gledanost – dirko za VN Avstralije naj bi po njihovih informacijah v Sloveniji spremljalo 13,46 odstotka gledalcev, in to ob precej zgodnji jutranji uri, s tem pa je bila TV3 v času prenosa najbolj gledan slovenski TV program.

"Že prva dirka je pokazala, da sta avtomobilsko dirkanje in s tem tudi F1 zelo nepredvildjiv šport. Čeprav kaže, da bomo spet priča zgodbi, v kateri Ferrari in Red Bull lovita Mercedes, pa je bil že trenutek nepazljivosti v Mercedesovih boksih pri taktiki dovolj, da je zmago odnesel Vettel. Pričakujem torej napeto sezono s precej uravnoteženim dogajanjem na vrhu, pa vse boljše dosežke enega najmanjših moštev v F1, moštva Haas,” pravi Dušan Lukič, medtem ko Andraž Zupančič za to sezono napoveduje: “To bi lahko bila zadnja sezona za Kimija Raikkonena, česar si ne želim, ker je s svojim značajem in obnašanjem vseeno svojevrstna popestritev celotnega dogajanja. V vrhu večjih sprememb letos ni, tako da nas čaka sezona z do zdaj uveljavljenimi imeni. Veliko pa pričakujem od Maxa Verstappna, ki bi znal poslati glavni zvezdnik v prihodnjih sezonah.”

Prenos naslednje dirke iz Bahrajna bo na sporedu 7. aprila, ko bodo na TV3 predvajali tudi kvalifikacije. Avtorja zatrjujeta, da v prihodnje lahko pričakujemo še boljše komentiranje, saj bosta po krstni preizkušnji imela več časa za pripravo.