Zaustavitev proizvodnje podaljšana. Kdaj bo malček ponovno zapeljal s tekočih trakov?

2. 10. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Še vedno ostaja glavni krivec za zaustavitev nezanimanje kupcev.

Stellantis bo, zaradi nizkega povpraševanja, podaljšal prekinitev proizvodnje električnega modela Fiat 500 do 1. novembra, je sporočil proizvajalec avtomobilov. Ta model izdelujejo v tovarni Mirafiori v Torinu, na severu Italije. Podjetje je sprva napovedalo, da bo proizvodnja ustavljena do 11. oktobra.

Preberite še:

Zaustavitev proizvodnje podaljšana. Kdaj bo malček ponovno zapeljal s tekočih trakov?
Fiat

V izjavi za medije so predstavniki Stellantisa sindikatom sporočili, da je evropski trg električnih vozil "v resnih težavah". Prodaja električnih vozil upada po vsem svetu, kar je deloma posledica neenotnih državnih politik glede spodbud za prehod na zelena vozila. Zaradi tega so številni proizvajalci avtomobilov prisiljeni prilagoditi svoje načrte na področju elektrifikacije.

Kljub začasni ustavitvi proizvodnje je Stellantis potrdil, da bo vložil dodatnih 100 milijonov evrov v model Fiat 500e, ki bo opremljen z visokozmogljivo baterijo. Poleg tega bo podjetje v začetku leta 2026 začelo proizvajati novo različico modela Fiat 500 Hybrid.

Italija je že v začetku leta uvedla načrt v vrednosti okoli milijarde evrov za spodbujanje prehoda na čistejša vozila, ki vključuje subvencije za nakup popolnoma električnih avtomobilov.

Fiat 500e je bil na evropski trg lansiran leta 2020.

Nova "Katrca" počasi razkriva novo podobo!