Številne zapore ob obisku britanske kraljice

20. 10. 2008
Deli
Številne zapore ob obisku britanske kraljice (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Zaradi obiska britanske kraljica Elizabete II. in vojvode Edinburškega bo od 21. do 23. oktobra 2008 ponekod v Sloveniji veljal spremenjen prometni režim.

V Ljubljani bo od 21. 10. od 6. ure do 23. 10. do 10.30 ure zaprta Miklošičeva cesta od križišča z Dalmatinovo ulico do Nazorjeve ulice, saj bosta kraljica in njen mož prebivala v hotelu Union. 22. 10. med 5. in 15. uro ne bo mogoče parkirati na Ciril-Metodovem in Krekovem trgu. V sredo 22. 10. od 6. do 19. ure ne bo mogoče parkirati na Kongresnem trgu, med 9.30 in 19. uro pa na tem območju ne bo mogoče zavijati iz Slovenske ceste na Kongresni trg, ter iz Vegove na Kongresni trg. V sredo med 9. in 15. uro bo zaprta tudi Cesta slovenskih kmečkih uporov od Streliške ulice na Ljubljanski grad.

Zastoje je možno pričakovati tudi na avtocesti Ljubljana - Koper, kjer se na več mestih izvajajo gradbena dela.

Navodila policije

Policija vse udeležence v cestnem prometu poziva, naj zaradi varnosti udeležencev obiska in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov, ki bodo skrbeli za varnost v cestnem prometu. Priporočajo, da se na pot odpravite prej kot običajno, vožnjo pa prilagodite razmeram na cestah.

Ob tem opozarjajo voznike, da se je potrebno ob srečanju policijskih vozil za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi lučmi, ustaviti, se po možnosti umakniti z vozišča in varovanih koloni omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujete takoj, ko mimo vas zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z zeleno in modro lučjo.

Podrobno o cestnih zaporah na spletni strani policije.

Več o kraljičinem obisku si lahko preberete na spletni strani RTV Slovenija.