Strupena Cosworth Impreza STI CS400

9. 6. 2010
Deli

In to pekoča! Pri Cosworthu so v roke dobili Subarujevo Imprezo STi in jo preobleki v stroj, ki ne tekmuje več z Mitsubishijevim Lancerjem Evolutionom in Fordom Focusom RS, ampak z veliko močnejšimi.

Običajnemu 2, 5-litrskemu bokserskemu turbomotorju so na Otoku spremenili motorno elektroniko, dodali nove bate, novo črpalko olja, nove ležaje, preoblikovali glavo, spremenili turbopuhalo in še in še. Spremembe so prinesle za kar 33 odstotkov povečano moč.

Cosworth Impreza STI CS400 ima tako zdravih 295 kilovatov in 542 Nm navora, kar ob najhitrejšem upravljanju šeststopenjskega ročnega menjalnika prinese vrtoglavi pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro v vsega 3, 7 sekunde.

In medtem ko takšna Impreza v cilju čaka na preostale tekmece, lahko občudujemo še šestbatne zavorne čeljusti spredaj ter AP-jeve zavorne kolute, Cosworthov izpušni sistem, predelano aerodinamiko in podvozje, pri katerem so pomagali tudi strokovnjaki iz Eibacha in Bilsteina.

Koloteka so razširili za 12 milimetrov, dodali nova 18-palčna platišča in znižali lego te super Impreze za 10 milimetrov. Na žalost jih bo na voljo le 75, pa še vse bodo imele volan na desni strani.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"