Summitovih dvajset let

19. 10. 2013
Deli

Skupina Summit Slovenija praznuje dvajsetletnico delovanja v Sloveniji.

Ob tem so v njihovem Summit Centru v Ljubljani pripravili priložnostno slovesnost. Summit Motors Ljubljana je podjetje, ki so ga leta 1993 ustanovili japonska Sumitomo Corporation, Slovenijales in Autohaus Kaposi ter  se pričeli ukvarjati z organizacijo uvoza, distribucije in prodaje avtomobilov znamke Ford v Sloveniji. Sumitomo je bil najprej le delni lastnik podjetja, kasneje je najprej iz njega izstopil Slovenijales, kasneje še Autohaus Kaposi.

Zdaj Skupino Summit Slovenija ob distributerju za Fordove avtomobile sestavljata še dve podjetji, Summit Avto in Summit Leasing Slovenija. Slednji je bil ustanovljen leta 1999 in se ukvarja s finančnimi storitvami. Summit Avto je bil ustanovljen leta 2002 in je najprej prevzel distribucijo in prodajo avtomobilov znamk Jaguar in Land Rover ter maloprodajo in servisiranje znamke Volvo, kasneje so s podjetja Summit Motors Ljubljana na Summit Avto prenesli še servisiranje avtomobilov Ford, opustili pa so prodajo Volvov.

Goste so ob proslavljanju pozdravili Kijoši Sunobe, izvršni direktor družbe Sumitomo Corporation Europe, Viktor Molnar, regionalni direktor Fordove prodaje EDM ter Terumoto Jamagata, predsednik Skupine Summit Slovenija. Jamagata je skupaj z generalnim direktorjem Summit Motors Slovenija Davidom Juričem tudi predal ček  v vrednosti 7.200 evrov Aniti Ogulin, ki vodi prostovoljce Zveze prijateljev mladine Slovenija Ljubljana Moste-Polje. Skupina Summit Slovenija je s tem podprla projekt Botrstvo otrok v Sloveniji, denar pa so namesto za poslovna darila in čestitke namenili za ta dobrodelni namen.

Foto: Uroš Modlic